subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Obezbijeđena medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Obezbijeđena medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa – saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

”Svjesni činjenice da su upravo oni izloženi opasnosti od ovog virusa, opredijeljena im je pomoć u medicinskoj opremi i to: 470 litara medicinskog alkohola, 3.000 maski, 3.000 rukavica. Ova medicinska oprema opredijeljena je svim centrima za socijalni rad, Zavodu “Komaski most”, Centru” Ljubović”, Dječjem domu “Mladost”, domovima za stare “Grabovac”, “Bijelo Polje” i “Pljevlja”, kao i licenciranom privatnom Domu za stare “Duga”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, pored ovih ustanova, oprema je dodijeljena i Prihvatilištu za žrtve nasilja u Nikšiću i Sigurnoj ženskoj kući.

”Pristigla medicinska oprema zadovoljiće za sada neophodne potrebe, s tim da će i u narednom periodu snabdijevanje medicinskom opremom zaposlenih u ovim ustanovama biti prioritet, imajući u vidu značaj posla koji obavljaju za zajednicu”, ističe se u saopštenju.

 

Izvor: portalanalitika.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.