nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Objedinjenje zdravog dijela opozicije odgovor na represije režima

Objedinjenje zdravog dijela opozicije odgovor na represije režima

Saopštenje za javnost novoformiranog OO DSP

Imajuci u vudu dubinu politicke krize kako u Crnoj Gori tako i u opstini Pljevlja sa kojom se suocavaju njene institucije, politicki subjekti, kako vladajuci tako i opzicioni,  preuzeli smo obavezu  stvaranja  zdravog politickog i prije svega opozicionog tijela, koje ce se itekako pozabaviti problemima svih gradjana Crne Gore bez obzira na rasnu vjersku i politicku pripadnost. Akcenat cemo staviti  na pomirenje naroda i balans izmedju juga i sjevera tako sto cemo predociti i rijesiti a samim tim i ukazati na probleme sa kojima se svakodnevno  susrecu gradjani sjevera.Sintagma,vodjenje politike, je postala praksa koja je usla u sve pore ljudskog zivota svakog  covjeka. Mi kao politicka partija trudicemo se da sto je moguce objektivnije  nadjemo zajednickog imenitelja svih opozicijonih subjekata  i zalagati se za pomirenje, oprost i razumjevanje svih nas kao ljudi prije svega a kasnije kao clanova politickih subjekata u ovim teskim vremenima. Zajednicki koordinisanim akcijama dijela zdrave i nadasve razumne opozicije i politickih subjekata probudicemo svijest kod samih clanova aktuelnog rezima vladajuce partije i jasno im dati do znanja da je vrijeme da odu. Demokratska stranka pravde ce nastojati  da djeluje u pravcu objedinjavanja  zdravog dijela opozicije kao i njihovih zahtijeva.Nasoj drzavi je neophodno dati odgovor na mjere represije koje sprovodi aktuelni rezim pod dirigentskom palicom neformalnih centara moci. Demokratska stranka pravde istrajavala je I odolijevala zestokim kritikama koje su ovih dana plasirane na njen racun.Sve te lazne optuzbe, visoko ambicioznih pojedinaca dace nam jos vecu  snagu da se na svom demokratskom putu izborimo za svoj cilj a to je promjena aktuelnog rezima i poboljsanje standarda i uslova zivota svih gradjana Crne Gore, a posebno vec  vidno osiromasenih gradjana sjevera. Vizija Demokratske stranke pravde, kao i simbioza  izmedju samog kadra unutar nase partije garant su  da ce Crna Gora i opstina Pljevlja voditi ka drustvu modernih Evropskih zemalja i gradova.

Novoformirani opstinski odbor Demokratske stranke pravde, u svom daljem djelovanju nastojace da se u potpunosti distancira od onih samoljubivih i narcisoidnih politicara, koji pokusavaju da zarad svojih licnih interesa, zrtvuju opsti interes grada i svih gradjana. Svjesni smo da postoje predstavnici pojedinih politickih partija, koji ne brinu sto se malim privrednicima uvecavaju porezi, dazbine I brojni nameti, sto se od gradjana trazi da se plati nesto sto nikada nijesu dobili, ali ih jako interesuje da budu u vrhu politickih desavanja. Necemo prihvatiti nikada da bilo ko bez valjanih argumenata, pokazanog znanja I umjeca, zauzme neku od vaznih pozicija u hijerahiji odlucivanja kako na lokalnom tako I drzavnom nivou. Svim samoljubljivcima porucujemo da moraju da se pokazu  u radu, a ne da kroz praznu pricu, zaklanjajuci se za istinske opozicionare, pokusavaju da se nametnu za lidere.

Demokratska stranka pravde ce kroz svoj rad u narednom period pokazati da smo istinski demokratska stranka, ali isto tako I stranka pravde, jer niti ima demokratije bez pravde ni pravde bez demokratije. Nas opstinski odbor ce svaku odluku donositi u tom duhu bez mogucnosti da se nekom pojedincu da pravo da sam sebe proglasava za predsjednika, lidera, ili covjeka bez koga nece biti stranke. Ta ideja nas je okupila I na toj ideji cemo insistirati I u momentu kada zajedno sa svim zdravim opozicionim strankama preuzmemo kako opstinsku tako I drzavnu vlast. Upravo nova vlast ce morati pocivati na principu pravicnosti I demokratskog ustrojstva.

 

POTPREDSJEDNIK
Demokratske stranke pravde

Milan Lacmanovic

PREDSJEDNIK OOPLJEVLJA

Nedeljko Bato Matic

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.