subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Obnova mosta na Đurđevića Tari iduće godine

Obnova mosta na Đurđevića Tari iduće godine

Most na Đurđevića Tari godinama propada, a dugo najavljivana rekonstrukcija još nije počela. Dok NVO sektor ukazuje na velika oštećenja iz Uprave za saobraćaj uveravaju da je potpuno bezbjedan. Iz Ministarstva kapitalnih investicija kažu da se idejni projekat privodi kraju i da bi prvi radovi trebali da počne naredne godine.

Most na Tari jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Grandiozna građevina bez daha ostavlja sve, no njegova ljepota nije odoljela zubu vremena.

Milorad Mitrović iz NVO Breznica ističe da je rekonstrukcija rađena pre 20 godina, asfalt je postavljen pre nekoliko godina i dodatno je opteretio konstrukciju.

„Ne treba biti stručnjak da bi shvatili da su čelične konstrukcije ispale, odnosno uzengije na nekoliko mesta, pa postoji opasnost od njegovog daljeg propadanja i urušavanja“, kaže Mitrović.

Još u maju 2017. godine Vlada Kine je opredijelio pet miliona eura za obnovu mosta, ali do danas još ništa nije urađeno.

Direktor Direktorata za državne poslove Miroslav Mašić ističe da je u toku izrada idejnog projekta i da očekuje da bude završen u narednih nekoliko meseci, a onda da Kina pristupi izboru izvođača.

“Očekujemo da radovi u odnosu na vremenske prilike počnu na proljeće naredne godine”, kazao je Mašić.

Radojica Poleksić iz Uprave za saobraćaj naglašava da su na mostu vidna oštećenja, ali to su neki elementi koji ne utiču na bezbjednost istih konstrukcija.
Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.