nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Odbor direktora RUPV-Kratak rok i politički pritisci odlažu izbor izvršnog direktora

Odbor direktora RUPV-Kratak rok i politički pritisci odlažu izbor izvršnog direktora

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja obavjestio je sinoć Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore da iz opravdanih razloga nije bio u mogućnosti da izabere izvršnog direktora u obavezujućem roku od 60 dana nakon što je Odbor izabrao VD izvršnog direktor Alena Štuluća i konstatovao da je prestao mandat prethodnom izvršnom direktoru Milanu Lekiću.

– Odbor direktora na današnjoj sjednici nije razmatrao ni odlučivao o predloženoj tački dnevnog reda koja se odnosila na izbor izvršnog direktora. Ovo iz razloga štp shodno obavještenju Komisije za imenovanje, ista nije bila u mogućnosti da Odboru predloži kandidata, a iz razloga kratkog roka za postupanje po podnijetim prijavama. Ovo imajući u vidu da je javni oglas istekao u četvrtak, odnosno činjenicu da se par dana nakon isticanja roka moralo sačekati eventualno dostavljanje novih prijava putem pošte, navodi se u obavještenju Odbora direktora kojeg je potpisao predsjednik Miloš Ostoji (SNP) koji je u dopisu kazao da postoje veliki medijski i politički pritisci koji otežavaju postupanje Odbora direktora, ali da će Odbor direktora nastojati da izvršnog direktora izabere u najkraćem mogućem roku.

Na konkurs za izbor izvršnog direktora Rudnika uglja, prijavilo se jedanaest kandidata: Golub Pupović, Milan Lekić, Mirsad Mašović, Branislav Vuković, Nenad Rubežić, Igor Čolović, Alen Štulić, Nikola Ćalasan, Milomir Drobnjak Igor Golubović i Mihailo Potpara. Potpara je juče odustao od kandidature.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.