sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Odbor:Namjerno zataškavanje i prikrivanje tragova zločina policije nad golorukim mladićem

Odbor:Namjerno zataškavanje i prikrivanje tragova zločina policije nad golorukim mladićem

Odbor za odbranu svetinja najoštrije osuđuje brutalno prebijanje od strane policije Ognjena Mijatovića, učesnika mirnih protestnih šetnji povodom utamničenja vladike Joanikija i sedam nikšićkih sveštenika. Na snimku koji je obišao cjeli svijet vidimo kako sedam naoružanih policajaca krvnički tuče golorukog mladića, koji se inače liječi od psihičke bolesti i nije nikako ovisnik o narkoticima, kako su to pokušali predstaviti pojedini režimski mediji.

Pozivamo ministra policije Nuhodžića da u najskorijem roku identifikuje zločince u uniformi, koji su životinjskim nagonom kidisali na život bolesnog mladića i prije svakog procesuiranja ih obavezno uputi na psihijatrijski pregled, jer im je očigledno potrebna i dijagnoza i terapija.

Još veću monstruoznost ovom zločinu daje neljudsko, nehumano i krajnje neprofesionalno ponašanje dežurnog ljekara Opšte bolnice Pljevlja dr Sabrine Hadžiosmanović, inače odbornice DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, koja je pregledala pretučenog Mijatovića. Naime, dr Sabrina Hadžiosmanović, ljekar specijalista, izigravajući režimskog sudiju ili državnog tužioca u ljekarskom izvještaju navela je da je „pacijent izvršio napad na policajca“! Zatim nastavlja prikrivanje ovog brutalnog zločina tako što Mijatoviću u medicinskom izvještaju ne opisuje masivne povrede koje je dobio od batinaša (medicinski izvještaj broj 2054)!

Svakom laiku je jasno da lice iz incidenta ljekar mora pregledati „od glave do pete“ i unijeti i najmanju povredu u izvještaj, jer je to sudski dokument. Tek na intervenciju majke povrijeđenog mladića policija ponovo dovodi pacijenta na pregled, kada dr Davor Cvijović, hirurg, pregleda pacijenta, upućuje ga na detaljne dijagnostičke preglede skenera, ultrazvuka i RTG snimanja i detaljno i korektno upisuje u izvještaj masivne povrede po cijelom tijelu – glavi, usnama, grudnom košu, desnom koljenu i skločnom zglobu (ljekarski izvještaj broj 3215).

S obzirom da je dr Sabrina Hadžiosmanović odbornik DPS-a u SO Pljevlja i visoki lokalni funkcioner ove Partije, bivši medicinski direktor Opšte bolnice Pljevlja i ljekar specijalista, ovakvo postupanje se jedino može okarakterisati kao namjerno zataškavanje i prikrivanje tragova zločina policije nad ovim golorukim mladićem. Stoga pozivamo ministra zdravlja Kenana Hrapovića, direktora Opšte bolnice Pljevlja dr Erduana Lalovića, Osnovno javno tužilaštvo u Pljevljima i sve ostale relevantne institucije da protiv dr Sabrine Hadžiosmanović preduzmu zakonske mjere zbog, po našem mišljenju, zloupotrebe položaja i nesavjesnog i neprofesionalnog obavljanja ljekarskog posla. Ovakav stav proslijedićemo i na adresu Ljekarske komore Crne Gore, kao i drugih stručnih asocijacija i udruženja kako u Crnoj Gori tako i na međunarodnom nivou.

Napominjemo da je javnost u Pljevljima sa razlogom zabrinuta zbog ovakvog ponašanja pojedinih pljevaljskih ljekara jer je svima poznato da je gotovo identično postupanje imao Dr Ernes Gadžo koji je bio dežurni ljekar u slučaju prebijanja Božidara Čabarkape.

Odbor za odbranu svetinja kao i sav pljevaljski pravoslavni narod s razlogom sumnja da su u oba ova slučaja isti nalagodavci i izvršioci, te da je postupanje pomenutih pljevaljskih ljekara bilo politički motivisano, što je činjenica koja posebno zabrinjava.

SAOPŠTENJE PLJEVALJSKOG ODBORA ZA ODBRANU SVETINJA

Pljevlja, 15. maj 2020.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.