nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Održan prvi skup Gledovića

Održan prvi skup Gledovića

Nakon dvogodišnjeg zatvora i straha od susreta zbog kovid pandemije, ponovo su počela plemenska okupljanja. Nekoliko godina “tinja” ideja o skupu Gledivića iz Košara sa Kosanice i konačno, 2. jula, Gledovići su održali prvi porodični skup i to na brdu Marinkovina – postojbini Gledovića. Okupilo se oko 80 članova ove porodice.
Skupu su se odazvali Gledovići iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Bilo je i onih koji su prvi put došli u svoju postojbinu, bilo je i onih koji su se prvi put se upoznali sa bliskim rođacima, upoznali porodice, razmijenili brojeve telefona i zakazali neki novi susret u bližoj budućnosti.
„Iako smo, relativno mlada porodica, uz zahvalnost Bogu i našem zaštitniku Svetom Arhangelu Mihailu, pokazalo se da smo brojna porodica. Bilo je dosta emotivnih susreta, suza radosnica, jer su se neki članovi familije vidjeli prvi put, nakon nakon nekoliko decenija“ , kazao je Goran Gledović.

Dok je najstariji član naše porodice Dragoljub-Mijo ušao u osmu deceniju njegov unuk Andrija ima nekoliko mjeseci, dakle najstariji i najmlađi član naše familije dolazi iz iste kuće, kazao nam je jedan od inicijator ovog skupa Goran Gledović.

Na kraju dogovoreno je da ovaj porodični susret postane tradicionalan i da se održava svake godine.

Skup Gledovića
Skup Gledovića

received_533675411776685 received_1200468377440854

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.