ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje

Održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje

Epidemiološka situacija u gradu povoljna

 

Na redovnom sastanku opštinskog tima za zaštitu i spašavanje konstatovano je da se kontinuirano prati situacija i sprovode sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, ali se istovremeno prepoznaju specifične potrebe za njihovo sprovođenje na lokalnom nivou.

„Epidemiološka situacija u gradu je povoljna, s obzirom da u Pljevljima nema registrovanih slučajeva zaraženih COVID 19 virusom“ istuču iz Opštinskog tima.

Iz zdravstvenih ustanova i sanitarne inspekcije je dobijen podatak da će u toku ove nedelje isteći trajanje samoizolacije za većinu naših sugrađana koji su proveli 28 dana u svojim domovima, tako da će samoizolacija u trajanju od 14 dana važiti samo za one koji su došli u naš grad iz karantina

„Svakodnevno se vrše testiranja na korona virus sugrađana u skladu sa propisanim protokolom, s tim da isti dan ili sjutradan oni lično dobijaju informacije o rezultatima testa, a javnost bude obavještena o rezultatima preko Instituta za javno zdravlje putem redovnih dnevnih konferencija“ saopšteno je na redovnom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

 

Takođe je zaključeno da građani Pljevalja u principu poštuju mjere i preporuke NKT i do današnjeg dana je ukupno podnešeno 26 krivičnih prijava za 30 lica koja su prekršioci navedenih naredbi. Iz CB Pljevlja i Komunalne policije je saopšteno da će se u narednom periodu vršiti povećane kontrole na izletištima niz Ćehotinu, Voloder, u Borovici, vidikovcima na brdima i iznad kanjona, kao i na zelenim površinama oko Pljevalja.

„Ovom prilikom apelujemo i naglašavamo da će nadležni organi u narednom periodu intenzivnije kontrolisati vjerodostojnost izdatih potvrda od poslodavaca za obavljanje kretanja u međugradskom saobraćaju i vremenu dok traje zabrana izlaska i kretanja“ naglašeno je tokom sastanka. .
Konstatovano je da sve komunalne službe rade u okviru svojih nadležnosti sa pojačanim naglaskom na čišćenje i dezinfekciju javnih površina.

Opština Pljevlja i Crveni krst su krenuli u distribuciju paketa pomoći na seoskom području, s tim da je Crveni krst dobio zadatak da pripremi specifikaciju i potrebu za novčanim sredstvima za nabavku namirnica za novi krug davanja pomoći.

Upućen je i apel svim nadležnim organima da nađu način za sankcionisanje neodgovornog i često zlonamjernog ponašanja naših sugrađana koji paleći svoja neobrađena i zapuštena imanja prouzrokuju požare nesagledivih posledica sa veoma velikom materijalnom štetom.

Opštinski tim je izrazio zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja, pripadnicima Vojske Crne Gore, pješadijskoj četi iz Pljevalja na čelu sa Labudom Novićevićem i helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore.

Zahvalnost je upućena i ministru Predragu Boškoviću i brig.generalu Dragutinu Dakiću koji su dali nemjerljivi doprinos u saniranju i lokalizovanju požara i sprečavanju nesagledivih posledica po državnu i privatnu imovinu na području pljevaljske opštine.

 

Izvor: pljevlja.me

   

  About Pljevaljske Novine

  Pogledajte i

  MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

  Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.