subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Društvo / „Oni koji smatraju da su naše aktivnosti nezakonite neka pokrenu postupke“

„Oni koji smatraju da su naše aktivnosti nezakonite neka pokrenu postupke“

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) pozvao je sve građane Crne Gore, kao i članove DPS-a, da za sve aktivnosti koje su preduzete u vrijeme novog menadžmenta CEDIS-a, a za koje pretpostavljaju da su nezakonite, bez ustezanja pokrenu postupke pred nadležnim organima.

 

Iz CEDIS-a su reagovali na današnje izjave poslanika DPS-a Nikole Rakočevića da će sačiniti više krivičnih prijava zbog neodgovornih radnji u CEDIS-u.

„Danas su iznijete najveće neistine od kada se DPS iz opozicionih klupa bavi CEDIS-om. Prije svega, plasirani podaci o broju zaposlenih su netačni. Takođe, tvrdnje o navodnoj ugroženosti elektrodistributivnog sistema iznijete su bez ijednog dokaza. Tužilaštvo koje se priziva u današnjem nastupu se bavi nabavkom i ugradnjom brojila, ali iz vremena kada je DPS postavljao kadrove u CEDIS-u, jer tu zaista ima posla za tužilačke organe. Vjerovatno je to i razlog za ovakve istupe DPS-a, jer ova partije neće više nikada nezakonito djelovati u ovoj kompaniji“, navode u saopštenju.

CEDIS, ističu, funkcioniše u zakonskim okvirima i u teškim okolnostima globalne energetske krize uspijeva da, kao operator distributivnog sistema, obezbijedi redovno funkcionisanje i stabilno napajanje električnom energijom.

Uprkos turbulencijama na tržištu, a imajući u vidu važnost nabavke brojila za obavljanje djelatnosti Kompanije, uspjeli su, kako navode, da u okvirima koje propisuje relevantna regulativa obezbije brojila od više dobavljača, što je, kako tvrde, jedinstven slučaj od kad CEDIS postoji.

„Uvjereni smo da u Tužilaštvu ne mogu da nađu dovoljno vremena da obrade predmete koji pristižu kao plod višedecenijskih nepočinstava iz prethodnog perioda, te da imaju prečeg posla od postupanja po zlonamjernim, politikantskim i prije svega neistinitim navodima DPS-a“, zaključuju u saopštenju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

AMSCG: U prekidu putni pravci Mojkovac – Đurdjevića Tara, Rožaje – Kula – Peć

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. U nižim predjelima Crne Gore …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.