subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Online vršnjačke edukacije za srednjoškolke u Pljevljama

Online vršnjačke edukacije za srednjoškolke u Pljevljama

Nacionalni projekat Osnaži.Me nastavja edukaciju mladih žena .Učenice trećeg i četvrtog razreda u dve srednje škole iz Pljevalja će imati priliku da tokom novembra kroz online vršnjačke edukacije uvide brojne mogućnosti koji im se pružaju u razvoju njihove karijere.

Cilj online vršnjačke edukacije je da se mlade žene podstaknu i ohrabre kako bi se na pravi način pripremile za nastavak svog školovanja i profesionalne karijere. Mlade srednjoškolke će u radu sa trenerima imati priliku da pomoću DISC modela procjene ličnosti odrede koja je njihova idealna profesija i kako da iskoriste svoje vještine i znanja u svom profesionalnom radu. Nakon održanih online vršnjačkih edukacija svaka učenica će dobiti priručnik sa konkretnim primjerima kako da naprave svoj prvi CV, motivaciono pismo i kako pravilno da se pripreme za intervju za svoj prvi posao.

Nakon Pljevalja, online vršnjačke edukacije biće održane i u Rozajama i Plavu.

Do sada je u okviru projekta Osnaži.Me organizovano niz edukativnih i informativnih aktivnosti na sjeveru Crne Gore, sa ciljem da se mlade srednjoškolke, studentkinje i nezaposlene mlade žene motivišu i osnaže da prepoznaju svoje mogućnosti kako bi se na najbolji način razvile u polju svoje karijere.

Nacionalni projekat Osnaži.Me ima za cilj da mladim ženama na severu Crne Gore omogući priliku da prepoznaju svoje vrijednosti i sopstveni potencijal, kroz segment formalne i neformalne edukacije, osnažujući ih u kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika. Projekat Osnaži.Me je pokrenuo Omladinski klub Berane, pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije i uz institucionalnu podršku Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, Ministarstva prosvjete, Opština Berane, Pljevlja, Mojkovac, Plav, Kolašin i Bijelo Polje.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

Saoptenje za javnost

www.vando.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.