subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / OO Demokrata: Odnos Vlade Crne Gore prema Pljevljima ostao nepromijenjen

OO Demokrata: Odnos Vlade Crne Gore prema Pljevljima ostao nepromijenjen

U reakciji  Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja, na tekst objavljen u dnevnom listu „Vijesti“, vidimo da pripadnici lokalne ekspoziture režima, bolje poznati pod imenom pljevaljski DPS, doslovce shvataju kovanicu „ponavljanje je osnova politike“.

Kako drugačije protumačiti saopštenje kabineta presjednika Opštine u kojem se nabrajaju „ogromni“ uspjesi i vanvremenska pregnuća Vlade Crne Gore na teritoriji Opšitine Pljevlja, a ni riječ se ne kaže o kapitalnim projektima predviđenim za 2020 godinu, finansiranih iz kapitalnog budžeta države, na šta se u suštini i odnosi tekst iz dnevnog lista „Vijesti“.

Pošto nemaju o čemu da pišu, a moraju da opravdaju skandaloznu odluku Vlade Crne Gore da u Pljevljima neće biti finansiranih kapitalnih projekata, lokalni poštovaoci režima iznova ponavljajući prastare investicije i neke stare projekte, misle kako će i ovog puta uspjeti da zamažu oči Pljevljacima rekonstrukcijom Doma Kulture, izgradnjom Doma za stare, zakrpljenim ulicama i sl.

Prvenstveno, smatramo da vam je polovična rekonstrukcija Doma kulture nešto čega bi se svaka odgovorna vlast stidjela, dok je izgradnja Doma za stare jedina investicija koja ima smisla u ovom momentu u Pljevljima, jer zahvaljujući politici DPS-a, mladih u Pljevljima i nema.

Valjalo bi da nam rukovodstvo Opštine konkretno odgovori koji su to kapitalni projekti koji su predviđen iu Pljevljima kapitalnim budžetom za 2020. godinu? Da li je tačno da je od 91 milion predviđenih u kapitalnom budžetu, nula eura (0€) predviđeno za Pljevlja dok se za Podgoricu predviđa skoro pola, preko 40 miliona?

Takođe, valjalo bi da nam aktuelni predsjednik Opštine prokomentariše činjenicu da se Kapitalnim budžetom Vlade za 2020 godinu planira izdvajanje 6 miliona eura za toplifikaciju Kolašina?!  Da ne pomisle građani Kolašina da imamo nešto protiv pomenute investicije, ali je prosto nevjerovatno da Pljevlja nisu na listi prioriteta za projekat toplifikacije, koji bi u ovom momentu predstavljao jedini spas za katastrofalnu ekološku situaciju, dok se pomenuti projekti planiraju negdje drugo.

Ovim putem toplo preporučujemo aktuelnom presjedniku Opštine, gospodinu Goluboviću da polako počne da razmišlja u istom pravcu kao gospodin Đačić, koji je uostalom iz sličnih razloga podnio ostavku. Na ovim primjerima vidimo da životi Pljevljaka nisu na listi prioriteta ove vlasti. To apsolutno svi u Pljevljima znaju, samo lokalni predstavnici režima pokušavaju da predstave činjenicu o zanemarivanju Pljevalja od strane Vlade Crne Gore  drugačije.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.