sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / OO Demokrate: Formiran Mjesni odbor Donji Moćevac

OO Demokrate: Formiran Mjesni odbor Donji Moćevac

Demokrate u Pljevljima učvršćuju i jačaju svoju snagu formirajući mjesne odbore. Ovog puta formiran je Mjesni odbor Donji Moćevac, koji broji čak 22 člana. Formiranju odbora prisustvovali su predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, Milojica Tešović, i potpredsjednik Odbora, Nikola Rovčanin. Za predsjednika Mjesnog odbora Donji Moćevac izabran je Zoran Miličić dipl. ekonomista, a za sekretara Diko Unković, dipl. ekonomista. Za potpredsjednike su izabrani Todo Cvijović i Ljubomir Lacmanović.

Na sastanku je konstatovan dalji rast podrške Demokratama u Pljevljima i kontinuirani priliv novih članova, što je dodatna garancija izvjesne promjene lokalne vlasti čiji će stožer od proljeća biti Demokratska Crna Gora.

Članovi mjesnog odbora su ocijenili da je ekološka i ekonomska slika Pljevalja katastrofalno loša, a naročito problem nezaposlenosti i raseljavanja stanovništva. Posebna pažnja je posvećena problemima sa kojima se suočavaju građani Moćevca, kao i modelima za njihovo rješavanje. Pored nedostatka parking mjesta, čestih problema sa vodosnabdijevanjem, kao problemi se navode i nedostatak ulične rasvjete, trotoara i izuzetno loša saobraćajna infrastruktura.

Radovi na presvlačenju saobraćajnica asfaltnim slojem, koje sprovodi aktuelna lokalna vlast, daju samo kratkotrajne rezultate, jer se prekopavanja ulica i dalje nastavljaju. Ocijenjeno je da DPS nije ispunio ni jedno obećanje koje je dao građanima Pljevalja i da će Demokrate na proljeće ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi zadati takav udarac od koga se više nikada oporaviti neće.

Zbog svega navedenog, Demokrate imaju jasan cilj – da ovakvom odnosu prema Pljevljima stanu na kraj, zato se svakim danom, kako kampanjom, tako i osnivanjem odbora učvršćujemo, kako bismo bili spremni za preuzimanje odgovornosti za vođenje ove opštine. Ovo je prvi od ukupno 45 mjesnih odbora Demokrata u Pljevljima u kojima će se u narednom periodu sprovesti postupak izbora rukovodstva.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.