četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / OO DPS o politikanstvu Demokrata i zdravstvenom sistemu

OO DPS o politikanstvu Demokrata i zdravstvenom sistemu

OODPS je umjesto odgovora na saopštenje za javnost Demokrata CG, u kome su ih ih optužili za „nerazuman postupak otimanja inventara (escajga, mašine za suđe i frižidera) iz pljevaljskog dječijeg vrtića“, kazali da se Demokrate zapitaju koga su postavili da vodi javne ustanove i preduzeća po dubini, objasnili im da je „gospošđa koja vodi vrtićem svima poznata po „organizacionim“ sposobnostima“ i preporučili im da se zapitaju šta se dešava u zdravstvenom istemu u CG i Pljevljima. Prenosimo integralno saopštenje OODPS

„Kad pomislimo da su dotakli dno svojim ponašanjem i saopštenjima, Demokrate nam pokažu da mogu još gore. Iako odavno plivaju po političkom mulju na dnu svakog dostojanstva ovaj put su i taj mulj probili.

Umjesto da se zapitaju koga su imenovali da vodi javne ustanove i državna preduzeća, koja su im pripala podjelom funkcija „po dubini“, oni uvlače naše najmlađe sugrađane, polaznike vrtića u svoje političke gluposti.

Gospođa koju ste iz svoje kvote postavili da rukovodi vrtićem u našem gradu odavno je svima poznata po svojim „organizacionim“ sposobnostima koje su u skladu sa vašom nesposobnom demagoškom politikom. Njeno ponašanje urušava dugo građeni imidž ove do skora za primjer ustanove u Crnoj Gori pa i šire. Ne bi nas čudilo da je i ovo o čemu se vi navodno brinete, a ustvari pokušavate politički da ušićarite, odraz njene „sposobnosti“. Ali kao u drugim slučajevima najlakše je prebaciti odgovornost na nekog trećeg, u ovom slučaju lokalnu upravu koja je kroz veliki niz projekta kako socijalne tako dječije zaštite ali i brige o drugim, osjetljivim grupama našeg stanovništva pokazala poseban senzibilitet prema svim društvenim kategorijama stanovništva naše opštine.

Ono što nas, kao i sve Pljevljake, zabrinjava jeste da se gospoda Demokrate ne zapitaju šta se dešava u zdravstvenom sistemu u državi, a posebno u našem gradu. Ovih dana naš grad je zavijen u crno. Mnogi naši sugrađani biju svoje bitke za spas sopstvenih i života svojih porodica. Nažalost u toj borbi vaši kadrovi na čelu ovih institucija nijemo konstatuju da nema čak i osnovnih lijekova kao i laboratorijskih sredstava za analize. Epilog ovakve katastrofalne zdravstvene politike u našem gradu su mnogi izgubljeni životi nama dragih osoba, naših Pljevljaka.

Zato gospodo Demokrate ostavite se politikanstva koje ste naučili još kao junoše DF-a, već se okrenite stvarnim potrebama lokalne sredine kojoj svi pripadamo bez obzira na drugačije mišljenje jer ovaj grad treba sve svoje građane.“, navode iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja  

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.