nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / OO DPS Pljevlja: Mi smo partija koja ne broji članove ni po vjeri ni po naciji

OO DPS Pljevlja: Mi smo partija koja ne broji članove ni po vjeri ni po naciji

Saopštenje OO DPS PLJEVLJA

Danas je održana sjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima kojoj je prisustvovao zamjenik predsjednika partije gospodin Duško Marković. Sjednici su takođe prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora, dr Ilija Ašanin i Dijana Gomilanović. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Opštinskog odbora Vlade Milinković.

Podnijet je izvještaj o realizaciji izbornog programa u kome je konstatovano da se u potpunosti realizuju projekti za koje smo dobili apsolutnu podršku građana na predhodnim izborima. Takođe, istaknuto je da je veliki broj infrastrukturnih objekata završen ili da su mnogi u fazi realizacije. Ovakav učinak, plod je kvalitetne saradnje lokalne uprave i Vlade Crne Gore.

Članovi Opštinskog odbora DPS-a Pljevlja u svojim diskusijama dali su bezrezervnu podršku naporima Vlade i svih državnih organa, da se radi na iznalaženju najboljih rješenja za očuvanje svih tradicionalnih i savremenih vrijednosti naše države.

Posebno je apostrofirano jedinstvo naših građanja u razvijanju dobrih međuljudskih odnosa, bez obzira na vjerske, nacionalne ili bilo koje druge razlike. Istaknuto je da je upravo to vrijednost po kojoj je naša sredina prepoznata i koju nema niko pravo da ugrožava. Ne spori se nikome da u skladu sa zakonima države, koja je prva sledeća članica Evropske unije, izrazi svoj stav po bilo kojem pitanju, pa i pitanju eventualnih sporenja oko uređivanja odnosa države i vjerskih zajednica.

Međutim, mora se znati način i moraju se poštovati norme, jer ako postoje iskrene namjere i dobronamjerni sagovornici uvjek ima mjesta za razumijevanje i dogovor. Ne treba braniti svetinje, niti bilo koje objekte od nas koji smo iskreno utkali sav svoj rad u razvoj naše države i našeg grada. Mi smo partija koja ne broji članove ni po vjeri ni po naciji. I tako će biti ubuduće. DPS je partija koja gradi budućnost, i vrijeme će pokazati još jedan put, kao i do sada, da je naša politika ispravna. Niti će kome biti oduzeto, niti ugroženo bilo koje ljudsko pravo pa i, pravo na ispovijedanje vjere.

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković je istakao da Pljevlja i Pljevljaci imaju razloga za optimizam. Pokrenuli smo brojne akcije i sa državnog i sa lokalnog nivoa koje će u kratkom roku od dvije godine u Pljevljima stvoriti uslove za kvalitetan i komotan život. Najvažniji projekat je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja koja ne smije kasniti ni dana. To je ključno pitanje za sve nas i biće riješeno.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju koja se tiče usvajanja i impelementacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti Marković je istakao da cilj ovog zakona nije diskriminacija ni jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori, pa ni srpske.

“Ovaj Zakon jednako gleda na prava svakog pojedinca da se slobodno vjerski izražava i da se moli Bogu kojem pripada i kojem vjeruje. Ovaj Zakon apsolutno ne stavlja u prvi red nijednu vjersku zajednicu, ni Srpsku pravoslavnu crkvu, ni Katoličku crkvu, ni Islamsku zajednicu ni Jevrejsku zajednicu, pa ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu” – kazao je Marković i naglasio da su litije koje se organizuju u Crnoj Gori pokazale da nijesu vjerske već političke i da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore, “a to nikom nećemo dozvoliti”, zaključio je Marković.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *