ponedeljak , oktobar 18 2021
Početna / Vijesti / Politika / OO NSD: Crna magija vlada Crnom Gorom

OO NSD: Crna magija vlada Crnom Gorom

Uvaženi građani opštine Pljevlja, naša i vaša malenkost pred svake izbore susreće se sa čudnim fenomenom aktualne vlasti, pa smo sve više i svakim danom počeli da vjerujemo u crnu magiju.
Kako drugačije da okvalifikujemo ovu crnu zbilju u kojoj svi živimo više od 28 godina, na lažnim obećanjima i prevarama.
U srećnim vremenima je važilo pravilo – ko te slaže dva puta, treći mu put to ne može poći za rukom. U ovom vremenu izgleda da su sva pravila poginula, a da prevare vladaju i prolaze nekažnjene.
Vladajuća klijentela svakih izbora ili tačnije svake godine dođe u Pljevlja za Dan opštine, izdeklemuje njihovu poznatu frazu – da Opština Pljevlja ima ogromne resurse koji predstavljaju veliki potencijal za privredni razvoj, odu i sve tako u krug i sve isto više od
28 godina.
Posle svega ovoga smatramo da je trebalo, ne staviti prst na slijepočnicu, nego čitavu šaku na glavu i pod hitno krenuti astrolozima da skidaju crnu magiju kako bi prestala vjera u prazne priče i istrošenu praznu retoriku koju nam ova Vlast neprestano servira za sve ove godine.
Pred poslednje parlamentarne izbore tadašnji premijer Milo Đukanović na predizbornom skupu u Pljevljima reče: „Pljevljaci, konačno je došlo vrijeme da se gradi Drugi blok TE Pljevlja i uz njega toplifikacija grada, a potpisivanje ugovora o gradnji neće se nigdje
drugo obaviti nego ovdje u Pljevljima.“ I pored više ovakvih praznih najava narod ponovo povjerova i mnogi počeše da trljaju ruke. Poslovodstvo Rudnika Uglja brže -bolje lati se posla,naredi da izađu građeviske mašine na imaginarnu lokaciju, nešto raščeprkaše i, prosto, da bi bilo ubjedljivo za narod, označiše početak radova.
Prođoše izbori, a odmah potom počeše da stižu stidljive vijesti da možda neće biti para za gradnju. Stalno vjerujući narod poče da razmišlja – pa Bože, kad li se potpisuje
ugovor o gradnji – kad ima ili kad nema para? Ako nema para- šta smo onda potpisali? Razgovarajući među sobom neko od zainteresovanih prokomentarisa – pa najvjerovatnije da je potpisana predizborna volja za gradnjom drugog bloka i toplifikacije.

27.decembra 2017.godine mediji objaviše tužnu vijest da nema gradnje Drugog blokaTE Pljevlja niti toplifikacije. Odustali su, Česi od nas – ili mi od njih – ne zna se tačno, uz konstataciju da će se ipak graditi drugi blok po nekom drugom modelu, vjerovatno u
skladu sa kamapnjom predsjedničkih izbora.
Vjerujući narode, samo napred i vjerno glasajte za prevare, a u Boga neće nestati dana ni u Vladi lažnih obećanja!
I gle čuda, ovo preraste u jednu čudnu utakmicu, ko će više puta prevariti ili ko će više puta povjerovati. To je pomalo nevjerovatno, ali je živa istina da je rezultat u korist prevaranata – 28 godina, 336 mjeseci ili 10 080 dana.
I na samom kraju, ne možemo da shvatimo sadašnju vlast da sve one koji s pravom kritikuju njihov rad, odnosno nerad, nazivaju državnim neprijateljima, u čemu prednjači Milo, na čemu uglavnom gradi predsjedničku kampanju, jer nema kapaciteta za druge argumente pošto ih je potrošio u prethodnom periodu koju su bili zasnovani na
prevarama.
Naš odgovor na tu kontataciju Mila Đukanovića je da Crna Gora i njeni građani od svog postojanja nije imala nikad većeg protivnika od njega i njegove družine za sva nepočinstva koja su joj nanijeli svojom dugom vladavinom.
OPŠTINSKI ODBOR NOVE SPRSKE DEMOKRATIJE PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kotlarnica

EPCG donirala ugalj za pljevaljsko „Grijanje“

Nakon informacije da je gradska kotlarnica u Pljevljima ostala bez isporuke uglja i da bi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *