četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / OO SDP PLJEVLJA – Ukazujemo na svaku zloupotrebu i sugerišemo na bolja rješenja

OO SDP PLJEVLJA – Ukazujemo na svaku zloupotrebu i sugerišemo na bolja rješenja

PRESS-KONFERENCIJA ČLANA OO SDP PLJEVLJA DŽANELE KADIĆ

dzana1

Kad neko od nas pokuša da dovede u pitanje vladajuća uvjerenja, a kamo li predloži alternativu, susretne se sa nevjerovatnom larmom partijskih jurišnika i utrkivanjem u dokazivanju da to ne može, da tako ne piše u ekonomiji i sl. Najlukaviji moment ovog desnog političkog populizma leži u tome što je svoju ekonomsku agendu sistem manje ili više uspješno predstavio kao „silu na strani naroda“: iste mjere koje su dovele do nezaposlenosti, siromaštva korupcije i drugih problema koje sistem konstantno prozvodi predstavljene su kao rješenje upravo nastavkom primjene tih mjera.

SDP je protiv neoliberalnog koncepta.Ukazujemo na svaku zloupotrebu i sugerišemo na bolja rješenja. Ukazujemo na bezakonje, ne krijemo se i ne kalkulišemo. Trudimo se da pokažemo da je drugačiji odnos prema politici i ljudima moguć. Da nije obavezno da se baš svako izgubi u živom pjesku političkog nemorala. I u prethodnom periodu smo svoju borbu vodili uvijek kroz institucije kako bi im na taj način dali vještačko disanje i pokušali njihovu reanimaciju.

Zbog toga premijer djeluje zabrinuto. On sa svojim trabantima uvjerava birače da đavo ne spava i zato je podigao izbore na referendumski nivo: za i protiv Mila- za i protiv Crne Gore. A njegova vlast se pretvorila u vrtešku amatera, političara kojima je istekao rok upotrebe, ljudi koji više ne kriju da jedino o čemu vode računa su lični, najčešće materijalni interesi. Institucije su urušili do mjere nepopravljivosti, a stranačke prostore pretvorili u mjesto dje se jedino odlučuje o svemu. Izmanipulisani, gladni karijeristi, diletanti, preletači zajedno stvaraju organizovanu ineresnu građevinu koja dostiže vrhunac u ovoj kampanji. Ovo je u suštini neprirodno stanje za društvo koje želi da razvija funkcionalnu demokratiju kao punopravna članica EU i NATO.

A dje su građani?

Većina njih je rezignirana, razočarana i demotivisana da glasa. Znajući da je najveći problem strah koji se rješava povratkom povjerenja u ljude i institucije pozivamo ih: Budite uz SDP jer nas ima sve više širom naše Crne Gore, jer smo zajedno jači, jer smo okupljeni oko zajedničke ideje i borbe za dekorupciju društva, strogo poštovanje zakona i procedura u radu svih organa drzavne administracije i lokalne uprave, javnih preduzeća i institucija. Na nama je da odlučimo šta ćemo učiniti sa vremenom koje nam je dato. Glasanje nije građanska dužnost kako neki kažu, glasanje je građansko pravo. U demokratskom društvu svi imaju pravo da biraju partije i političare za koje misle da će najbolje da zastupaju njihove interese. Ako neka vladajuća garnitura po mišljenju većine nije valjala, na red dolazi druga. Zamislimo Crnu Goru za deset godina. Hajde da zajedno svi kažemo šta su naše ambicije. Iskrenost u politici nije mana.

Za jednake šanse za sve – Za državu svima zaokružite broj dva na ovim izborima.

OO SDP Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Uprkos niskim temperaturama fontana radi, ko će odgovarati ako dođe do havarije?

Iako je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode izdao nalog preduzeću „Vodovod“ da zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.