četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / OO SDP: Sigurnim korakom šaljemo DPS u opoziciju

OO SDP: Sigurnim korakom šaljemo DPS u opoziciju

 

 

Saopštenje za javnost OOSDP

Kako izgleda zloupotreba političkih partija u izbornoj kampanji najbolje je pokazao predsjednik Vlade Milo Đukanović, tokom prisustva svečanoj Akademiji upriličenoj povodom Dana rudara Crne Gore.

Umjesto da Premijera za Dan rudara dočeka neko od domaćina iz Rudnika uglja,u ime Opštine Pljevlja osim Mirka Đačića Predsjednika Opštine, dočekali su ga njegovi tranzicioni i partiski oligarsi (Dragan Brković, Filip Vuković, Veselin Pejović i koordinator DPS za Pljevlja Ilija Ašanin).

Pošto  je kasnio cijelih pola sata na proslavu, Premijeru i predsjedniku DPS nije bilo nimalo neugodno opet bacati prašinu u oči rudarima i Pljevljacima. Iako je obećao prije par mjeseci da će na jesen već biti radova na izgradnji drugog bloka termoelektrane Pljevlja, svjedoci smo da je taj projekat aktivan jedino u predizbornoj kampanji DPS.

Održati promociju DPS na Dan rudara, smatramo krajnje drskim činom DPS-a,koji nas uvjerava da je situacija bolja nego što jeste ublažavajući nevolje i uljepšavajući stvarnost.Ali činjenice govore drugačije: Kada je Đukanović došao na čelo Vlade jos 1991 godine, Rudnik uglja je zapošljavao oko 2500 radnika. Kada je Premijerov  brat postao akcionar, Rudnik je imao preko 1500 stalno zaposlenih. Radnici Rudnika uglja posebno su svjesni šta su Đukanovići i njihovi direktori uradili u Rudniku uglja. Od prosječne plate od 800 eura, do prosjeka ispod 700 eura, broj stalno uposlenih radnika je oko 900, radnici i čelnici Sindikata svakodnevno izloženi pritiscima od strane poslovodstva, a kompanija koja ima unaprijed prodatu proizvodnju je največi poreski dužnik u Crnoj Gori.

Jedino u čemu su Đukanovići i DPS dosljedni u Rudniku jesu evropske plate menadžmenta koje su najveće u Crnoj Gori i ugovori sa trećim kompanijama o iznajmljivanju rudarske mehanizacije iz Nikšića, dok mehanizacija Rudnika uglja stoji parkirana.

Uvjereni smo da će poslije 16. oktobra i “Pljevaljska Kolubara“ izaći na vidjelo,odgovorni za takvo stanje biti procesuirani a radnici Rudnika uglja konačno dobiti ono što zaslužuju, državu koja će im garantovati sva prava i mogućnost za rad.

Zato, dragi rudari, uz čestitke za vaš praznik vrlo je važno rezultatom na izborima osvijestiti pojedince uljuljkane vlašću i pokazati im da se njihova virtuelna stvarnost razlikuje od postojeće, jer lideri DPS-a opijeni partijskom ideologijom ne vide ono što im se prikazuje pred očima nego ono što im interes došaptava da vide.

Naša je zajednička obaveza da ih sigurnim korakom na izborima 16-og oktobra pošaljemo u opoziciju.

RUDARSKI SREĆNO!

 

OO SDP – Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.