ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / OO SNP: Čestitke povodom 8. marta!

OO SNP: Čestitke povodom 8. marta!

Povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, svim našim sugrađankama čestitamo praznik uz želje za dobro zdravlje i puno ostvarenje na ličnom, profesionalnom i porodičnom planu.
Iako bi se prema važećim normama u Crnoj Gori, moglo konstatovati da je žena potpuno ravnopravna i poštovana, to u stvarnosti nije tako. Neravnopravnost žene ogleda se u velikom broju slučajeva kada se radi o mogućnostima zaposlenja, profesionalnog napredovanja i nagrađivanja za njen rad od strane poslodavaca.
Nažalost, nedavno je i crnogorska Vlada jasno i drastično prekršila prava žene, smanjujući naknade za majke sa troje i više djece. Potez da se direktnim udarom na socijalni status majke započne rješavanje socijalne krize i prezaduženosti jedne države, sigurni smo nije zabilježen u novijoj istoriji iole demokratskih država.Iako se te mjere odnose na jedan dio ženske populacije, u suštini je to udar na prava svih žena.
Socijalistička narodna partija i ovom prilikom ističe svoje iskreno i potpuno zalaganje za ravnopravan status žena u našem društvu i protivi se posebno nasilju nad ženama i diskriminaciji koju prema jednom broju njihovih dana sprovodi Vlada Crne Gore.
Izražavajući podršku svim ženama da se izbore za potpunoravnopravan položaj u društvu i porodici, još jednom im čestitamo praznik, 8. mart.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.