ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / OODPS dekoracija i pasivni posmatrač divljanja EPCG i Vektre-Jakić

OODPS dekoracija i pasivni posmatrač divljanja EPCG i Vektre-Jakić

Pošto je prilično očigledno da je pljevaljska ekspozitura režima u posljednjih dva dana doživjela medijsko vaskrsnuće, ostaje nam samo da ih pitamo – ispred koje od zaraćenih frakcija unutar DPSa se javljaju? Da li odgovaramo Đačićevoj, Vukovićevoj ili, pak, Milinkovićevoj struji? Usput, da vas pitamo: je li vas pomirio novi koordinator  DPSa za Pljevlja, Milan Roćen, ili se i dalje međusobno gledate ispod ociju? Milanu ovom prilikom poručujemo da će se provesti gore nego Ašanin.

Dostignuća aktuelne lokalne vlasti, a buduće lokalne opozicije, mogu se svesti na jednu rečenicu: mnogo htjeli, mnogo započeli.  A možda bi bilo bolje reći – krenuli od Termoelektrane i Toplane, a zapeli kod fontane. U eri kada ljudi putuju u svemir kao da se radi o odlasku na pijacu, pisac skromnih par redaka koje naziva saopštenjem DPSa sa divljenjem govori o nekakvim velikim dostignućima aktuelne vlasti. Kako je to megalomanski predstavljeno, neupućeni bi pomislili da je Mirko Đačić sa svitom pronašao naftnu bušotinu ili zlatnu žilu ispod zgrade opštine.

U par rečenica u tekstu koji bi trebao da predstavlja političko saopštenje kažu  da je lokalna uprava predvođena DPS-om uspjela da pokrene velike projekte i unaprijedi stanje u opštini. Zato, moramo pitati: da ne misle na drugi blok Termoelektrane možda? Ili možda na rekonstrukciju prvog? Koliko su se zapetljali u prevari zvanoj II blok, ne bi nas začudilo da pred lokalne izbore počnu obećavati Treći blok termoelektrane.  Da veliki projekat nije otvaranje 0 (nula) radnih mjesta? Da kojim slučajem megalomanski projekat lokalne uprave nije porazna demografska slika u gradu?  Da vas ne pitamo šta uradiste po pitanju zagađenja, osim što predstavljate dekoraciju i pasivne posmatrače dok EPCG i Vektra Jakić divljaju po Pljevljima. Koliko ste sposobni u vođenju lokalne samouprave, najbolje govori činjenica da još niste ni uspjeli konstituisati lokalnu vlast, nego se Đačić o jadu zabavi rotirajući partijske funkcionere, kao da je radnik na ringišpilu, a ne presjednik Opštine.

Kako se predstavnici lokalne koalicije pod nazivom „Toplana-fontana“ konstantno hvale svojim dostignućima, ovim putem bi htjeli da ih priupitamo oko kolektora za prečišćavanje otpadnih voda: kad će i što neće?

Upozoravamo  Milana Roćena da su mu partijski drugovi u Pljevljima rastureni u desetak kolona, te da ih ni Mahatma Gandi ne bi pomirio.  Jedino rješenje da im odbornička lista dođe faksom iz Podgorice, kao i do sada. I  na kraju, još jedan savjet gospodinu Roćenu – vratite onog starog sastavljača saopštenja, on nas je barem navodio na smijeh,  novo kadrovsko rešenje u pres službi lokalnog DPS-a ne izaziva nikakvu reakciju.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.