četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / OOSNP: Mislite da Pljevljaci imaju norveški standard pa im kupovina vode ne predstavlja problem

OOSNP: Mislite da Pljevljaci imaju norveški standard pa im kupovina vode ne predstavlja problem

Pljevaljski OO SNP Pljevlja tvrdi da lokalna samouprava ostaje nijema na probleme Pljevljaka sa vodosnabdjevanjem i osuđuje što građani vodu iz tri izvorišta ne mogu da koriste za piće. Podsjećaju da građani vodu plaćaju po visokim cijenama uz opasku da se loklana uprava nije nije sjetila da nabavi cistijernu i omogući svojim sugrađanima najvažniji životni resurs.

Prenosimo integralno sopštenje OOSNP:

Činjenica da građani Pljevalja, pored toga što udišu možda i najlošiji vazduh u Evropi, od prije nekoliko dana nisu u mogućnosti da koriste vodu iz gradskog vodovoda, kao i sa izvorišta Breznice, ostala je bez ikakve reakcije lokalne vlasti u Pljevljima.

Otuđeni od građana kojima su dužni na ukazanom povjerenju, pljevaljska vladajuća klika ostala je nijema pred skorašnjim scenama u kojima život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka.

Nije prvi put da lokalna samouprava zanemaruje probleme svojih građana. Da li je razlog tome nenaviknutost da se odluke donose bez centralnog štaba iz Podgorice, pomirenje sa gubitkom vlasti na sledećim lokalnim izborima, ili pak potpuna ravnodušnost prema problemima građana čiji su predstavnici? Kako god, ono što ovih dana trpe građani Pljevalja je za svaku osudu.

Da ne pominjemo činjenicu da problemi sa vodosnabdjevanjem nisu od juče, i da je veoma čest slučaj da voda sa gradskih postrojenja služi samo za tehničku upotrebu, iako je ti isti građani plaćaju po prilično visokim cijenama.

Gospoda iz lokalne samouprave se svo to vrijeme nije sjetila da nabavkom cistijerni omogući svojim sugrađanima najvažniji životni resurs, valjda misleći da Pljevljaci imaju norveški standard pa im kupovina vode ne predstavlja problem.

Ostaje nam za utjehu da su lokalni izbori blizu i da se bliži dan kada će ta i takva lokalna samouprava biti zamijenjena odgovornijim pojedincima kojima će građani biti na prvom mjestu. Jer je to i svrha postojanja lokalnih samouprava.

OO SNP-a Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DRITAN ABAZOVIĆ

Spisak manjinske Vlade – potpredsjednica Kenana Strujić Harbić

Portal Dana je imao uvid u platformu Koalicije „Crno na bijelo“ za koncept manjinske vlade, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *