ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / OOSNP: Predstavnici SNP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja povodom Dana oslobođenja i opštine

OOSNP: Predstavnici SNP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja povodom Dana oslobođenja i opštine

Predstavnici Socijalističke narodne partije Crne Gore ni ove godine neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja, povodom Dana oslobođenja i opštine.

U znak javnog neslaganja sa štetočinskom politikom koju vodi aktuelna nelegitimna lokalna vlast, SNP Pljevlja, odbornički klub SNP u Skupštini opštine, bivši predsjednici opštine Pljevlja i Skupštine opštine Pljevlja, kao i drugi članovi SNP-a pozvani na svečanu sjednicu neće prisustvovati tom događaju.

Potpuno je očigledno, a građani su to, uprkos brojnih zloupotrebama, potvrdili na nedavnim parlamentarnim izborima da postojeća vladajuća garnitura na čelu sa predsjednikom SO i predsjednikom Opštine niti je imala, niti ima većinu, odnosno istinski mandat da predstavlja opštinu Pljevlja i njene građane.

Zbog neodgovornog, nekompetentnog i nedomaćinskog upravljanja Pljevljima i, prije svega, nelegitimnosti, pozivamo predsjednika Opštine da podnese ostavku.

Radi se o uzurpatorskoj vlasti čiji glavni predstavnici, s obzirom na poražavajuće rezultate njihovog rada i njihov politički kredibilitet, nijesu dostojni da budu nosioci obilježavanja tako značajnog datuma kao što je Dan opštine.

SNP ne želi da prisustvuje svečanoj sjednici, jer nam ne priliči da budemo u društvu onih koji ne prezaju od kupovine glasova, političke diskriminacije i mobinga, zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, koji su primjer političke nekulture i mjera DPS-ovog poimanja demokratije, odnosno model poltronskog odnosa prema centralnoj vlasti.

Aktuelni nelegitimni predsjednik Opštine, kao i prvi čovjek Skupštine opštine, školski su primjer servilnosti prema svojim šefovima. Oni ne smiju ni da pitaju centralnu vlast zašto se mahećinski odnosi prema Pljevljima, a kamoli da pokušaju da zaštite interese ove opštine ili da sudskim putem da naplate bar dio onog što je protivpravno oteto Pljevljima.

Na Dan opštine Pjevlja, dok nelegitimna vlast bude pravila predstavu o tome kako su Pljevlja u ekonomskom procvatu, polazeći vjerovatno od ličnih primjera, SNP će kao i svih drugih dana, u saradnji sa građanima Pljevalja, tražiti modele za rješavanje nagomilanih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju, a koje vlast ne želi da vidi.

Građanima Pljevalja, SNP želi srećan 20. novembar – Dan oslobođenja Pljevalja i Dan opštine, uz želje da sledeći proslave sa svojim istinskim predstavnicima.

SNP-a će Dan oslobođenja i opštine Pljevlja obilježiti polaganjem vijenca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora na Stražici.

SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.