sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja će tokom sledeće sedmice donijeti niz mjera za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pojavom pandemije koronavirusa

Opština Pljevlja će tokom sledeće sedmice donijeti niz mjera za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pojavom pandemije koronavirusa

U skladu sa smjernicama Zajednice opština Crne Gore i na osnovu preporuka Vlade Crne Gore, vodeći računa o specifičnostima opštine Pljevlja, lokalna uprava priprema niz mjera koje će tokom sledeće sedmice biti objavljene u cilju obezbjeđivanja pomoći privrednicima i preduzetnicima, kao i ostalim kategorijama stanovništva koji su najviše pogođeni pojavom koronavirusa. Takođe cilj mjera biće i usklađivanje rada lokalne uprave, javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština Pljevlja radi obavljanja poslova od javnog interesa.

Za sve mjere koje se budu predložile, a koje zahtijevaju dodatna davanja iz budžeta, nadležni sekretarijati i preduzeća će pripremiti očekivane finansijske uticaje odnosno potrebna davanja budžeta koja će biti predmet predloga rebalansa budžeta.

Prema riječima predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića paket od dvadesetak mjera je u fazi pripreme i biće usvojen u skladu sa zakonom.

Osnovni cilj mjera je da i Opština Pljevlja, u ovoj teškoj situaciji ponese dio tereta sa ciljem pomoći i oporavka gradske ekonomije, likvidnosti i održivosti ustanova i preduzeća čiji je osnivač, te da se preduzetnicima i zaposlenim u malim preduzećima olakša poslovanje i dalji opstanak u obavljanju privredne djelatnosti.

pljevlja grad

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.