subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja i Elektroprivreda Crne Gore obezbijedili besplatne udžbenike za prvačice

Opština Pljevlja i Elektroprivreda Crne Gore obezbijedili besplatne udžbenike za prvačice

Elektroprivreda Crne Gore i Opština Pljevlja refundiraće roditeljima pljevaljskih prvačića nabavku školskih udžbenika, saopšteno je danas tokom uručenja rješenja o donaciji direktorima osnovnih škola.

Rješenja su uručili predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i rukovodilac sektora za korporativne komunikacije Elektroprivrede Crne Gore Rajko Šebek.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović čestitao je pljevaljskim prvačićima polazak u školu izrazivši zahvalnost Elektroprivredi Crne Gore što je pružila podršku Opštini Pljevlja u realizaciji akcije refundiranja troškova za nabavku udžbenika najmlađim školarcima.

„Ovo je možda trebalo uraditi prije početka nastave ali iz objektivnih razloga nismo to mogli učiniti. Hvala Elektroprivredi Crne Gore na podršci u akciji koja se ne bi mogla realizovati bez njene donacije. Podsjetiću vas da Opština Pljevlja preko Sekretarijata za društvene djelatnosti izdvaja značajna sredstva u cilju podrške omladinskoj politici i obrazovanju. Godinama unazad dodjeljujemo učeničke i studentske stipendije, a ovo je prvi put da smo najmlađima obezbijedili nešto značajniju pomoć“ , istakao je Golubović i dodao da se nada da će ovo postati tradicionalna akcija Opštine Pljevlja.

Rukovodilac sektora za korporativne komunikacije Elektroprivrede Crne Gore Rajko Šebek istakao je da mu pričinjava zadovoljstvo što njihova kompanija u saradnji sa Opštinom Pljevlja učestvuje u ovoj donatorskoj akciji.

„Elektroprivreda Crne Gore oduvijek podržava realizaciju projekata od opšteg društvenog značaja i u kontinuitetu je to dio dugoročne poslovne strategije naše kompanije na lokalnom i državnom nivou. Čini me posebno srećnim i ponosnim što realizujemo ovu ideju jer ulaganje u djecu i njihovu edukaciju je prava investicija za budućnost“, kazao je Šebek.

Za ovu akciju obezbijeđeno je 8.080,00 eura od čega je 7.000,00 eura donacija Elektroprivrede Crne Gore.

Sredstva će biti prebačena na žiro – račune škola, koje će biti zadužene za konačnu isplatu novca roditeljima prvačića.

Kabinet predsjednika

Igor Golubovi i ŠebekRajko Šebek donacijadonacija EPCG-besplatni udžbenici

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.