petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja i Rudnik uglja i ove godine uplatili značajna novčana sredstva za rad narodne kuhinje

Opština Pljevlja i Rudnik uglja i ove godine uplatili značajna novčana sredstva za rad narodne kuhinje

Po riječima Milana Potpare iz NVO „Narodna kuhinja“, koja gazduje objektom smještenim na gradskoj pijaci, sredstava za rad narodne kuhinje ima sasvim dovoljno zahvaljujući uplatama značajnih novčanih sredstava od strane opštine Pljevlja i Rudnika uglja Pljevlja.

Posle usvajanja opštinskog budžeta opština Pljevlja je za rad narodne kuhinje uplatila 70 hiljada eura, što predstavlja duplo veći iznos nego prethodne godine.

Rudnik uglja Pljevlja je uplatio iznos od 40 hiljada eura i na taj način ispunio obećanje dato prilikom početka rada narodne kuhinje da će u kontinuitetu finansijki pomagati rad narodne kuhinje.

Početkom godine i EPCG je za rad narodne kuhinje donirala 5 hiljada eura, a hiljadu eura uplaćeno je od strane našeg sugrađanina koji trenutno živi u inostranstvu.

Narodna kuhinja u Pljevljima je počela sa radom u jesen prošle godine i u svom radu obezbjeđuje tople obroke za oko 180 korisnika sa područja opštine Pljevlja. Nešto preko150 obroka se dijeli na šalteru objekta narodne kuhinje, a veoma mali dio na lokaciji gdje žive korisnici usluga narodne kuhinje. Jedan broj ranijih korisnika je u međuvremenu preminuo.

Korisnici su većinom lica u stanju socijalne potrebe i mještani Romskog naselja. Sprema se raznovrsna hrana. Uz meso i hljeb se spremaju razne čorbe, grašak, pire, kupus, pasulj, riža, makaroni. Radnice u objektu su veoma uslužne i trude se da korisnicima spreme što ukusniju i raznovrsniju hranu.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.