subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Opština stipendira 14 sportista od 27 do 90 evra

Opština stipendira 14 sportista od 27 do 90 evra

Opština Pljevlja ove godine izdvojila 8.000 eura za stipendiranje 14 sportista, od kojih su polovina karatisti, koji su se prijavili na Javni konkurs za dodjelu sportskih naknada.

Sportisti i sportistkinje koji su stekli status reprezentativaca Crne Gore, a imaju prebivalište i članovi su sportskih organizacija registrovanih na teritoriji Pljevalja, sportsku naknadu koristiće u mjesečnim anuitetima, u trajanju od 12 mjeseci.

Sportske naknade u seniorskoj konkurenciji iznosiće 90 eura mjesečno, u juniorskoj 54 eura, kadetskoj 36 eura, dok će pljevaljski sportisti koji nastupaju u pionirskoj konkurenciji od Opštine Pljevlja primati naknadu u iznosu od 27 eura, saopšteno je iz opštine Pljevlja.

Za podršku razvoju sporta, iz opštinskog budžeta godišnje se izdvaja preko 650.000 eura, a Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja u kontinuitetu prepoznaje širi društveni značaj da kroz dodjelu sportskih naknada, organizovanje priredbi i manifestacija i sufinansiranje sportskih organizacija ostane na raspolaganju svojim sportskim radnicima i sportistima.

Dobitnici sportske stipendije
Dobitnici sportske stipendije

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.