četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Opštinska izborna komisija objavila konačne rezultate lokalnih izbora

Opštinska izborna komisija objavila konačne rezultate lokalnih izbora

Na osnovu zapisnika i drugog izbornog materijala sa svih biračkih odbora sa područja opštine Pljevlja utvrđeno je da je u birački spisak upisano ukupno 26.037 birača, a ukupno je glasalo 19.108 birača. Na biračkim mjestima glasalo je 18.164 birača, putem pisma glasalo je 944 birača, dok je evažećih listića bilo je 216, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije Čedo Gospić.

Najviše glasova, 10.138 i 20 mandata dobila je „Kolaicija DPS, SD, BS – Milo Đukanović – Za dobro građana Pljevalja – Pobjednički!“. Lista „Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele, dođi kući jer imamo plan“ osvojila je 3.743 glasa ili 7 mandata. „Koalicija Nova srpska demokratija – Socijalistička narodna partija Crne Gore, Pokret za promjene – Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ osvojila je 2.467 glasova ili 4 mandata. „Koalicija Za spas Pljevalja – Demokratska narodna partija, Pokret za Pljevlja, Prava Crna Gora – Vladislav Bojović, dr Novica Stanić, Marko Milačić“ 2.207 glasova ili 4 mandata. Lista „Pljevlja svima – dr Adnan Hadžiosmanović“ osvojila je 337 glasova, i ostala je bez mandata u novom sazivu Skupštine opštine.

Kvalifikaciona kvota za izbor odbornika u opštini Pljevlja iznosi 567 glasova, a kvotu su ispunile 4 izborne liste.

Gospič je istakao da članovi Opštinske izborne komisije nisu imali prigovora na utvrđivanje konačkih rezultata izbora.       cedo

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ROVČANIN: IDEMO LJUDI DA ZAVRŠIMO TOPLIFIKACIJU GRADA

U svom obraćanju, Predsjednik opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima i nosilac koalicione izborne liste “Idemo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.