sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Opštinski tim za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja: Građani u najvećoj mjeri poštuju donesene preporuke

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja: Građani u najvećoj mjeri poštuju donesene preporuke

Danas je održan redovan sastanak opštinskog tima za zaštitu i spašavanje na kome je konstatovano da se poštuju sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, ali i istovremeno se prepoznaju specifične potrebe za njihovo sprovođenje na lokalnom nivou.

Istaknut je rad opštinskog call centra, putem koga građani mogu dobiti sve informacije vezane za rad lokalne uprave u novonastalim okolnostima i u roku od dva dana primljeno je oko 40 poziva. Najveći broj poziva se odnosi na pojašnjenje naredbi koje su donešene od strane lokalnih i državnih organa.

„Rad svih lokalnih komunalnih preduzeća i državnih službi u opštini Pljevlja se odvija bez problema u okviru okolnosti u kojim se nalazimo. Kada su se stekli vremenski uslovi doo „Čistoća“  je krenula u dezinfekciju javnih površina i mobilijara,  dok je pranje ulica intenzivirano“- istakao je predsjednik Opštine i rukovodilac Tima Igor Golubović.

Građani u najvećoj mjeri poštuju donesene preporuke, mada je evidentirano nekoliko problema, pa je još jednom apelovano građanima da održavaju socijalnu distancu u prostoru ispred banaka, apoteka i prodavnica, kao i na izvorištu kod Motela Vodice.

„Roditelje molim da obrate pažnju i utiču da se djeca ne okupljaju na igrlištima gdje smo informisani od strane policije da je bilo problema na igralištu kod Doma vojske i u Gagaovića imanju. Ukoliko procjenimo da će biti potrebno bićemo u situaciji da primijenimo i rigoroznije mjere kako bi što manje djece bilo van domova“- poručio je predsjednik Opštine Igor Golubović.

opštinski tim za zaštitu

 

Na sastanku je takođe naglašeno da je neophodno primijeniti preporuke i naredbe vezane za vjerske običaje i obrede s obzirom da smo u periodu posta i pričešća. Naglašeno je da su, radi sprječavanja unošenja i širenja infekcije korona virusa kao i zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti, vjerske zajednice obavezne da svoje aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da vjerske obrede u vjerskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva građana, što je jedna i od naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Na sastanku je konstatovana dobra organizacija rada lokalnog Crvenog krsta, a posebna zahvalnost je upućena velikom broju sugrađana koji su se javili da budu volonteri.

„Pripreme za karantinski prostor su skoro završene tako da će Pljevlja u slučaju da bude neophodno imati dovoljan broj smještajnih jedinica za karantin u skladu sa Pravilnikom za tu namjenu“, zaključeno je na današnjem sastanku.

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.