sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Kultura / OŠ „Mihailo Žugić“ iz Odžaka osvojila nagradu od 3.000 evra

OŠ „Mihailo Žugić“ iz Odžaka osvojila nagradu od 3.000 evra


U želji da podstakne mlade da razmišljaju ekološki i svoje iskustvo prenose ostalima u zajednici projektom “Energija podvučeno zelenom” Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) uručio je danas novčane nagrade pobjednicima konkursa. Prve tri nagrade otišle su u podgoričke škole za projekte: “Izgradnja prve solarne učionice” ,prvo mjesto, koju je pripremila Srednja ekonomska škola (SSŠ) “Mirko Vešović”, drugo mjesto “Eko rasadnik”  SSŠ “Spasoje Raspopović” i treće “Zelena učionica na otvorenom – Eko gumno”, OŠ “Štampar Makarije”.Fond za nagrade iznosio je 15 hiljada eura.

Petočlana komisija je nagradila je još dva sjajna projekta: “Eko laboratorija” OŠ “Vuk Karađžić, Podgorica i “Školsko dvorište kao učionica na otvorenom”  OŠ “Mihailo Žugić, Odžak iz Pljevlja.

“Projektom smo željeli da damo vjetar u leđa školama i zajednici u cjelini u njihovim naporima da utiču na svijest učenika, nastavnika i javnosti o značaju životne sredine. Impozantan broj škola koje su učestvovale sa svojim projekatima  svjedoči da smo u tome i više nego uspjeli”, rekao je izvršni direktor Vladimir Čađenović.dodajući da je projektom “Energija podvučeno zelenom” kompanija  simbolično obilježila 30-tu godišnjicu od donošenja Deklaracije o proglašenju Crne Gore za ekološku državu.

Uručena nagrada Dušicu Knežević,direktorici  OŠ "Mihailo Žugić"Dušicu Knešević
U

Direktorica JU OŠ “Mihailo Žugić” iz Pljevalja, Dušica Knežević, kazala je je da su, prije svega ponosni što su kao manja seoska škola “stali rame uz rame sa velikim gradskim školama” sa kvalitenom odrađenim projektom čiji je autor profesor razredne nastave Matija Zorić i koordinator Eko škole.

„Ovim prilikom bi u svoje lično ime i u ime škole zahvalila Zoriću“, istakla je Knežević.

Projekat “Školsko dvorište kao učionica na otvorenom”, kako je navela, realizovaće se u dvorištu matične škole u Odžaku i područne ustanove Borovica.

“Realizacijom projekta planiramo da riješimo neke probleme, odnosno stavljane u funkciju jednog dijela dvorišta, koje se nalazi iza škole i koje je neupotrebljivo”, naglasila je Knežević i zahvalia CEDIS-u na vrijednoj nagradi.

Direktori nagrađenih škola sa Vladimirom Čađenovićem, direktorom Cedisa
Direktori nagrađenih škola sa Vladimirom Čađenovićem, direktorom Cedisa

CEDIS je u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore koji sprovodi  Međunarodni program “Eko-škole”, raspisao je 20. septembra konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom”.

U projektu su mogle učestvovati obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju Međunarodni program “Eko škole”, odnosno koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava”, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa “Eko škole”.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ekselencije” 20. jula premijerno u Pljevljima

Aktuelna pozorišna predstava KIC-a “Budo Tomović” – “Ekselencije”, koja je nastala po tekstu i režiji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.