subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Oslikajmo ljubav

Oslikajmo ljubav

Projekat “Oslikajmo ljubav” NVO Kult Montenegro realizuje sa djecom predškolskog uzrasta i djecom sa posebnim potrebama, a održava se drugu godinu u sedam gradova: Beranama, Budvi, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom.

Juče su u prostorijama JPU Eko bajka predstavnici NVO Kult Montenegro i JUB Crna Gora donirali  300 komada sredstava za crtanje (različitih bojica i blokova) JPU Eko bajka, Centru za dnevni boravak djece i omladine sa smetnjama u razvoju i NVU  “Zračak nade”.

– Ovim projektom željeli smo da nađemo način kojim ćemo podržati djecu koja pokazuju umjetničke pretenzije i koja će uspjeti da ispolje nešto što se krije u njima kroz slikarstvo. Ove godine imamo sedam gradova u projektu i plan je da svake godine uključimo po jedan grad. Tako će ovo biti jedan lijep likovni karavan sa puno darovite djece koja će imati priliku da pokažu  svoje znanje i da dobiju za to nagrade. Imaćemo 70 nagrađenih, a od toga će po dva rada iz svakog grada ići na kalendar koji će se štampati za 2020. godinu – kazala je PR projekta, glumica Anja Drljević.

Abela Popović, direktorica vrtića Eko- bajka, zahvalila je NVO Kult Monetgro i JUB Crna Gora koji su odredili vrtić Eko bajku za donaciju.

– Djeca u vrtiću mnogo vremena provode slikajući, crtajući i troše mnogo materijala pa će nam ova donacija dobro doći. Da imamo talenta dokazali smo prošle godine tokom ove aktivnosti. Dva rada naše djece su odabrana i uvrštena na  kalendar “Oslikajmo ljubav” za 2019. godinu – istakla je Popović.

oslikajmo ljubav

Na kraju konkursa, koji traje do 23. maja 70 najboljih radova biće nagrađeno (10 u svakom gradu), a 12 prvoplasiranih će se naći na godišnjem kalendaru za 2020. renomirane crnogorske firme JUB Crna Gora.

Proglašenje najboljih radova i nagrađivanje njihovih autora biće održano javno, na manifestacijama koje će se održati u svih sedam gradova u poslednjoj sedmici maja 2019.godine.

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.