subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Osmanagić: Podrška EU islamskoj zajednici i manjinskim narodima jako značajna

Osmanagić: Podrška EU islamskoj zajednici i manjinskim narodima jako značajna

U posjeti MIZ Pljevlja boravila šefica delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i  u sklopu radne posjete Pljevljima, i obišla je Husein pašinu dzamiju,gdje je primio glavni imam Ferid ef.Osmanagić sa saradnicima.

U toku posjete ambasadorica Popa se između ostalog interesovala i o položaju manjinskih zajednica u ovom gradu,navodeći da su Pljevlja oduvijek bila primjer multietničkog i multivjerskog sklada i izrazila svoju nadu da će na tom putu i dalje ostati, istovremeno ističući da EU pomno prati odnos države prema manjinama navodi se na Fejsbuk stranici Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima.

Glavni imam Osmanagić je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost ambasadorici na posjeti,te naglasio da je podrška EU islamskoj zajednici i manjinskim narodima jako značajna,ističući da je Islamska zajednica uvijek bila podrška svim pozitivnim koracima koje je Crna Gora činila na svom putu ka EU integracijama.

Šefica delegacije EU u CG posjetila Husein prašinu džamiju
Šefica delegacije EU u CG posjetila Husein pašinu džamiju

FB_IMG_1621461050922

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.