subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Osmišljeno dizanje tenzija pred „veliko finale“?

Osmišljeno dizanje tenzija pred „veliko finale“?

Drugi dan promjena za koje su glasali građani Crne Gore protiče u miru. Na društvenim mrežama stvara se atmosfera uznemirenosti i ugroženosti manjina u Pljevljima. Narod koji je devet mjeseci mirno šetao braneći svoje svetinje nije napravio ni jedan incident. Sada mu pokušavaju nalijepiti najgore etikete kroz koje i dalje provejava poruka vlasti koje su  obećavale traktor – kao asocijaciju na progon, nakon izbora. Ostrašćenost i ogoljena mržnja pojedinaca i bivših političara prema srpskom narodu provejava u objavama kojim „dušebrižnici“ savetuju Dritana da nikako vlast ne pravi s kim je naumio, jer su “ veće zlo od dosadašnjeg kojeg oni podržavaju“. Čudno je da se priča o incidentu o kome nema saopštenja Uprave policije. Dokle ide podgrijavanje netrpeljivosti jesu fejsbuk objave da je u Pljevljima kamenovana Husein pašina džamija, što je sinoć na svom profilu demantovao glavni imam Samir Kadribašić.

Demanti o kameno anju džamije u PV
Demanti o kameno anju džamije u PV

Članovi DPS na svojim profilima djele objavu u kojoj  ih CG zove 6.septembra u Podgorici, iz cijele države, na Trg nezavisnosti, što je protivno mjerama NKT i završenim izborima. Očigledno da neko planira „veliko finale“ nakon završenih parlamentarnih izbora. A jedan od scenarija je opisan i na fejsbuk profilu koji u celosti prenosimo.

-Stvar je jasna.Trenutni predsjednik CG nije naivan. Povukao se pred očima i domaće javnosti i EU i USA zvaničnika.

Zbog pritiska ovih drugih nije smio da pravi haos tokom izborne noći i sve je proteklo iznenađujuće mirno.

Sada, glumi demokratu koji mirnom tranzicijom prepušta vlast pobjedniku i na prvi mah to izgleda zavodljivo.

Iza zavjese, taj isti trenutni predsjednik CG vuče niz poteza sa preciznom mapom puta kad šta treba uraditi kako bi izazvao postepenu destabilizaciju. Cilj je doći do tenzija i krize koja bi se pretočila na eventualno vanredno stanje ili raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

Gdje god vidite da se provociraju manjine ili im se prijeti, tu nisu čista posla sa zdravim razumom i zapitajte se. Sijaset je primjera kojim će pokušati da okrive narod da je on kriv.

Lideri opozicije (kako čudno zvuči riječ VLAST) Aleksa Becic, Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore i Dritan Abazovic moraju hitno da reaguju zajedničkim video saopštenjem i pozovu ljude na smirivanje tenzija, te ukažu na moguće posljedice.Uključite mozak, napisao je na svom profilu Mišo Savović.

Cg te zove, nemaš izgov or
CG te zove, nemaš izgovor

FB_IMG_1598957350114

FB_IMG_1598957339519

Mišo Stanivuković
Mišo Savović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

AMSCG: U prekidu putni pravci Mojkovac – Đurdjevića Tara, Rožaje – Kula – Peć

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. U nižim predjelima Crne Gore …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.