nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Otvorena Narodna kuhinja u Pljevljima

Otvorena Narodna kuhinja u Pljevljima

Danas  je svečano otvorena Narodna kuhinja u Pljevljima u kojoj će se besplatno dijeliti obroci od 26. septembra za najugroženije stanovnike. Do sada je prijavljeno 65 korisnika. Narodna kuhinja je smještena u prizemlju zgrade na gradskoj pijaci gdje je bila Komunlna policija.

-Nakon upornog i teškog posla od 4 mjeseca uspjeli smo da realizujemo jedan od najhumanijih projekata – otvaranje Narodne kuhinje u Pljevljima. Svi koji su učestvovali u realizaciji projekta smatram da imaju osnova da budu ponosni jer od danas u Pljevljima neće biti gladnih. Uvijek sam govorio da su Pljevlja grad koji je bogat istorijom, kulturom, velikim  brojem dobrih domaćina , humanih ljudi, najviše prirodnih bogatstava, a nažalost imali smo gladnih – istakao je Milan Lekić, izvršni direktor Rudnika uglja, koji je jedan od inicijatora otvaranja Narodne kuhinje.

Lekić je sa vladikom Mileševske eparhije SPC Atanasijem i glavnim imamom Husein pašine džamije Feridom Osmanagićem svečano označio početak rada Narodne kuhinje.

Vladika Atanasije istakao je da svijet pati od nedostatka ravnoteže u međuljudskim odnosima u svim aspektima.

-Mi koiji pripadamo dobroj tradiciji  međuljudskih odnosa nećemo dozvoliti da patimo od toga i pokazaćemo i pokazalo se već da uspijevamo iscijediti iz svog bića i iz svoje istorije ono najbolje. Da pokažemo čovječnost na djelu, da nam je stalo jednima do drugih i da tako prebrodimo lakše sve životne krize  – kazao je  Atanasije uz blagoslov i čestitke za otvaranje Narodne kuhinje.

Po riječima Osmanagića, otvaranje Narodne kuhinje govori najviše o nama, o našoj humanosti, našem odnosu  i najugroženijem sloju u našem društvu.

-Svrha i vjere jeste da smo uvijek na usluzi ljudima kojima smo poterebni kojima je potrebna naša pomoć. Zato smo iz Islamske zajednice kada se pojavila ova ideja u potpunosti je podržali i kazali da ćemo zajedno pomoći da  se ona sprovede u djelo – naglasio je Osmanagić.

Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“  

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.