nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Sport / Otvorene 57. MOSI Nova Varoš 2022.

Otvorene 57. MOSI Nova Varoš 2022.

Na stadionu Branoševac u Novoj Varoši svečano su otvorene 57. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) na kojima učestvuje preko 2000 takmičara iz 31 opštine iz Srbije, Crne Gore, BiH (Republike Srpske i Federacije).

U živopisnom gradiću na obroncima Zlatara u naredna četiri dana sportisti će se nadmeta u 15 sportskih disciplina. Igre je svečano otvorila istaknuta sportiskinja iz Nove Varoši, Nataša Bučevac.

Najlepšu sliku mladosti, sporta, zadovoljsta i radosti u narednih pet dana slaće Nova Varoš u kojoj su svečanim defileom ekipa učesnica, reprezentacija gradova iz tri države otvorene 57. MOSI, najveća amaterska sportska manifestacija u Jugoistočnoj Evropi.

U ime Opštine Pljevlja ma svečanom otvaranju bili su sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović i Mersudin Halilović i grupa sportista.

Igre su prvi put održane davne 1954. godine kada je grupa studenata iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši organizovala sportski tromeč u Prijepolju. Igre koje se održavaju u Novoj Varoši, po četvrti put, proslavljaju 68. rođendan. Već na samom otvaranju oboren je jedan rekord, jer je prijavljeno 268 ekipa u ženskoj i muškoj konkurenciji, što se nikada do sada nije desilo.
Svečani defile po tradiciji otvorila je ekipa Sokolac koja je bila sveukupni pobednik prethodnih igara.

Po izlasku svih ekipa učesnica MOSI na gradskom stadionu Branoševac, usledilo je unošenje zastave Igara, koju su nosili istaknuti sportisti grada domaćina, Ana Mandić karatiskinja, Anica Grujičić odbojkašica, Tijana Zečević šahstkinja, Vladimir Vranić košarkaš, Milan Gordić fudbaler i Nikola Matović rukometaš.

U ime svih sportista svečanu zakletvu položio je Nikola Zečević rukometaš koji je između ostalog rekao: -U ime takmičara iz 31 grada koji učestvuju na igrama dajem svečanu izjavu da ćemo se sportski i viteški boriti za svoje ekipe i gradove, poštujući načela olimpijskog duha.

Svečanu zakletvu u ime svih sudija položila je Lidija Vučković, šahovski sudija, koja je naglasila:
– U ime sudija dajem svečanu izjavu da ćemo suditi fer i pošteno u duhu važećih pravila sportskog nadmetanja.

Potom je sve učesnike i goste Igara pozdravio predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević koji je između ostalog rekao:

– Velika mi je čast da Vam poželim dobrodošlicu i dolazak u Novu Varoš na 57. MOSI. Državne međe između nas uvek su uspostavljali tuđini, zavojevači i okupatori. Naši preci su ih sklanjali i rušili, boreći se za slobodu, kako bi danas u miru zajedno delili i dobro i zlo. Kao redovni učesnic MOSI, mi te međe među ljudima uklanjamo sportom, brišemo ih mladošću, lepotom i iskrenim prijateljstvom. Dobro došli u Novu Varoš, družite se i uživajete.

Igre je svečano otvorila Nataša Bučevac, čuvena košarkašica iz Nove Varoši, koja je ponikla u KK Zlatar iz Nove Varoši, a potom kao internacionalac pronela slavu ovog grada nastupajući za veliki broj evropskih klubova.

Sa Partizanom je četiri puta bila prvak države i osvajač KUP-a i VABA lige.

SPECIJALNA PRIZNANJA

Prvi put u bogatoj istoriji MOSI dodeljena su specijalna priznanja zaslužnim sportistima, sportskim radnicima i novinarima koji već duži period učestvuju i prate igre.
Dobitnici su Nikola Bilić iz Sarajeva, Siniša Nestorović (Prijepolje), Dragoljub Nedović (Bijelo Polje), Milomir Filipović (Priboj), Ljubomir Vukadiović (Mojkovac), Enver Međedović (Novi Pazar) posthumno, dr Vlastimir Purić posthumno.Među nagrađenim je i novinar Sportskog žurnala Slaviša Vukašinović koji nam je između ostalog rekao:- Prijatno sam obradovan, ovo značajno priznanje smatram krunom moje dugogodišnje sportske i novinarske karijere, pogotovo što se prvi put dodeljuje u bogatoj istoriji MOSI. Za Igre me vežu uspomene od moje rane mladosti, kada sam kao 16-godišnjak prvi put nastupio na MOSI u Višegradu, daleke 1976. Godine. Ige u Novoj Varoši su moje jubilarne 35. Po redu . Nekada sam na ovoj sportskoj manifestaciji osvajao medalje i deo su mojih najlepših uspomena a ovo priznanje koje sam dobio je moja najsjajnija medalja u životu koja je ujedno i priznanje svim medijima za koje sam radio a naročito Sportskom žurnalu koji već decenijama promoviše ove Igre.
Među nagrađenim je i novinar Sportskog žurnala Slaviša Vukašinović koji nam je između ostalog rekao:

– Prijatno sam obradovan, ovo značajno priznanje smatram krunom moje dugogodišnje sportske i novinarske karijere, pogotovo što se prvi put dodeljuje u bogatoj istoriji MOSI. Za Igre me vežu uspomene od moje rane mladosti, kada sam kao 16-godišnjak prvi put nastupio na MOSI u Višegradu, daleke 1976. Godine. Ige u Novoj Varoši su moje jubilarne 35. po redu. Nekada sam na ovoj sportskoj manifestaciji osvajao medalje i deo su mojih najlepših uspomena a ovo priznanje koje sam dobio je moja najsjajnija medalja u životu koja je ujedno i priznanje svim medijima za koje sam radio a naročito Sportskom žurnalu koji već decenijama promoviše ove Igre
Izvor-tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar se pobjedom oprostio od Prve lige

Fudbaleri Rudara savladali su ekipu Sutjeske rezultatom 2:1 u Pljevljima u okviru posljednjeg kola Prve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.