sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / OTVORENO PISMO PLJEVALJSKOG ODBORA ZA ODBRANU PRAVA SRPSKOG NARODA MILOJKU SPAJIĆU

OTVORENO PISMO PLJEVALJSKOG ODBORA ZA ODBRANU PRAVA SRPSKOG NARODA MILOJKU SPAJIĆU

Poštovani gospodine Spajiću,

Obraćamo Vam se u ime pljevaljskih Srba sa zahtjevom da obustavite ovaj i ovakav diskriminatorski odnos prema interesima srpskog naroda čije ste i političke predstavnike, iz krajnje neshvatljivih razloga, marginalizovali u procesu pregovora za formiranje 44. Vlade Crne Gore.

Gospodine Spajiću,

Vi ste rođeni Pljevljak, i vjerujemo da i sami znate koje to obaveze, u onom suštinskom, eshatološkom smislu, nosi sa sobom. Pljevlja su grad bogate istorije, naširoko prepoznata po gostoprimstvu i dobrim domaćinima. Nije pljevaljski, a pogotovo nije srpski, baviti se spletkama i zamešeteljstvima, onda kada ogromna većina građana Crne Gore, a pogotovo Vaši Pljevljaci, prezasićeni nepravdom, očekuju radikalni zaokret u odnosu na sve ono što smo zatekli, a što je prouzrokovalo sveopšti moralni sunovrat. Nije ljudski iznevjeriti svoj narod. Narod želi drugačiji pristup politici, želi pravdu i izvjesnost, i to mora dobiti!

Primjećujemo da ste, kao mlad čovjek koji se formatirao kao ličnost daleko od svoje postojbine, pomalo i zanešeni sopstvenom uobraziljom o navodnom istorijskom značaju Vaše politike, i važnosti postupaka, ili kako Vi to volite da kažete – reformi, koje sprovodite. Takođe, upoznati smo i sa pritiscima kroz koje prolazite od strane određenih centara moći – kako onih iz inostranstva, tako i ovih domaćih.

Odlično je srpski narod osjetio na svojoj koži, svih ovih godina, decenija, pa i vjekova, kako boli njihova briga prema nama. Isto tako, odlično smo upoznati kako su završili svi oni koji su pod pritiscima i ucjenama sprovodili sve njihove planove koji su imali za cilj političku likvidaciju srpskog naroda i neograničenu suspenziju srpskih političkih prava.

U ovom trenutku, zahvaljujući Vašim beskonačnim popuštanjem, elementarna ljudska i građanska prava srpskog naroda u Crnoj Gori su stavljena na kocku. Temeljni ugovor, slobodno izjašnjavanje na predstojećem popisu, ćirilica, njegovanje srpske tradicije kroz vaspitno-obrazovni sistem i, generalno, u javnom životu, sa ljudima kojima se okružujete, a koji su do juče držali svijeću organizovanoj kriminalnoj bandi Mila Đukanovića u svim nepočinstvima nad srpskim narodom, dovedeni su u pitanje

Znači li Vama, gospodine Spajiću, što su hiljade Vaših sugrađana srpske nacionalnosti podržale predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića u drugom krugu izbora za predsjednika Crne Gore? Uzimate li u obzir većinsko neraspoloženje pljevaljskog odbora Pokreta Evropa sad, vaših aktivista i glasača, prema takvom načinu vođenja politike? Da li ste vidjeli kilometarsku kolonu slobodnih Pljevljaka? Slušate li Vi, gospodine Spajiću, uopšte svoje narod?

Budite uvjereni da će srpski narod odlučno i beskompromisno odgovoriti ukoliko budete nastavili ovom stranputicom.

Posljedice ove drskosti osjetiće i Vaši partneri iz Demokratske Crne Gore kojima nije prvi put da na srpskim glasovima sprovode nesrpske politike nakon izbora. Zato, pozivamo funkcionere Demokrata, prije svega gospodina Moma Koprivicu, koji se u više navrata predstavljao u javnosti kao Srbin, da utiče na radikalno montenegrinsko krilo u svojoj partiji koje, prema našim informacijama, predvodi gospodin Boris Bogdanović, i da spriječi dalju banalizaciju većinske izborne volje građana. Ukoliko se gospodin Koprivica, ili svi ostali funkcioneri ove partije, ogluše o apel srpskog naroda, onda će nam biti jasno da bilo kakvog poštenog dogovora sa ovom političkom organizizacijom prosto ne može da bude, te da je riječ o reinkarnaciji one, dobro poznate, mešetarske taktike nekadašnjeg DPS-a, u okviru koga je svojevremeno Svetozar Marović delegiran za prvog čovjek za političku komunikaciju sa Srbima, izražavajući nebrojeno puta volju da se izađe u susret i srpskim nacionalnim pravima.

Svi znamo kako su radili. Znamo i kako su završili. Budite uvjereni da će njihovu sudbinu dijeliti i svi oni koji budu nastavili njihovim putem.

ODBOR ZA ODBRANU PRAVA SRPSKOG NARODA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.