ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Uncategorized / Panel-diskusija o izboru zanimanja u Gimnaziji

Panel-diskusija o izboru zanimanja u Gimnaziji

Juče je u Gimnaziji “ Tanasije Pejatović“ održana treća panel-diskusuja na temu izbora budućeg zanimanja.

Svoja zanimanja, razloge zbog kojih su se nakon završene srednje škole opredijelili za tu oblast, prednosti i mane svog zanimanja , trenutna i prethodna zaposlenja u svojoj struci učenicima trećeg i četvrtog razreda predstavili su: Protojerej-stavrofor Lazar Veljančić; magistar psihologije Dženana Muslić i diplomirani ekonomista Marija Čović Terzić.

Protojerej-stavrofor Lazar Veljančić učenicima je rekao da je ljubav osnov svega i da sve što izaberu u životu bude prije svega iz ljubavi. Istakao je da je 10 godina radio u prosvjeti i da je Teološki fakultet porodična tradicija.

Dženana Muslić istakla je da se na časovima psihologije u Gimnaziji odlučila za svoje zanimanje. Pričala je o svom radnom iskustvu, kolike su mogućnosti zaposlenja u toj struci. Učenicima je poručila da bez obzira za koji se fakultet opredijele prije svega budu dobri ljudi i da pomognu kada mogu i da to čini osnovu svega. Smatra da je praksa najvažnija i da se tako najbolje uči.

Ekomomistkinja Marija Čović-Terzić rekla je da prvi put učestvuje u diskusiji ovog tipa i da je počastvovana pozivom. Kao bivša učenica Gimnazije smatra da su rad i trud koji se ulože u toj školi odlična osnova za dalje studiranje. Smatra da učenici treba da biraju ono što im pruža širok spektar zaposlenja kao i da prate unutrašnju želju.

Učenici su na kraju dobili priliku da postave pitanja.

Moderatorka panel-diskusije bila je profesorica sociologije Maida Delić koja kroz panel-diskusije pomaže učenicima da dobiju što više informacija i da izaberu svoj dalji put.

L.K.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Golovi sa meča Budućnost – Rudar

Golove sa jučerašnjeg meča Budućnost – Rudar u okviru prvog meča polufinala Kupa možete pogledati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.