nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Politika / Papa ugostio bivšeg predsjednika CG

Papa ugostio bivšeg predsjednika CG

Papa Franjo ugostio je danas u Vatikanu bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, kao i ostale ranije predsjednike država i vlada koji su članovi Međunarodnog instituta Nizami Gandžavi.

 Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, papa im je poželio srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na posjeti, kao i Fondaciji Nizami Gandžavi što je izabrala Rim za mjesto održavanja skupa.

“Zahvalan sam vam na naporu da se suočite sa glavnim izazovima današnjice u cilju promovisanju mira kroz dijalog i međusobno poštovanje, inspirišući se velikim Persijskim poetom iz dvanaestog vijeka po kojem Fondacija nosi ime. Vi to činite stavljajući u službu globalne zajednice vrijednosti i iskustva stečena na važnim pozicijama koje ste imali u svojim državama. Želim vam i odlične rezultate u borbi sa izazovom klimatskih promjena”, poručio je Franjo.

 On ih je ohrabrio da nastave napore, ubijeđen da je kultura dijaloga pravi put, uzajamno sarađivanje pravi način ophođenja, a uzajamno razumijevanje metod uz pomoć kojeg se razvija bratstvu izmedju ljudi i naroda.

“Neka Gospod blagoslovi vaš rad, vaše narode i sve ljude ovog svijeta”, zaključio je papa Franjo.

Podsjetimo, Vujanović sa Međunarodnim institutom Nizami Gandžavi boravi u dvodnevnoj posjeti Rimu.

Papa i Vujanović
foto: CDM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *