ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Patrijarh Irinej pozvao vlast u CG da prestane sa terorom nad SPC

Patrijarh Irinej pozvao vlast u CG da prestane sa terorom nad SPC

Patrijarh Irinej pruža punu podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernima SPC da se na svakom mjestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane SPC, navodi se u saopštenju kabineta srpskog patrijarha.

Patrijarh srpski Irinej pozvao je državne vlasti Crne Gore, posebno pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, da odmah prestanu sa „brutalnim terorom“ nad Srpskom pravoslavnom crkvom, njenim sveštenstvom i vjernim narodom, saopšteno je iz kabineta patrijarha SPC.

„Neljudsko prebijanje vikarnog Episkopa dioklijskog g. Metodija, sveštenikâ i srpskih pravoslavnih vjernika, samo zato što su Srbi i što su pravoslavne vjere, čin je nezabilježen u Evropi od pada fašizma i prestanka boljševičkog terora“, navodi se u saopštenju.

Patrijarh, dodaje se, zahtijeva da iz zatvora odmah i neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici, „politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori“, kao i svi drugi koji su uhapšeni juče i danas „zbog odbrane svojih svetinja od državnog terora i otimačine.“

„Patrijarh Irinej upućuje molitve Gospodu da urazumi ljude koji vode Crnu Goru da prekinu sa nasiljem i otimanjem crkvene imovine i pruža punu podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernima Srpske Pravoslavne Crkve da se na svakom mjestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane Srpske Pravoslavne Crkve“, navodi se u saopštenju na sajtu SPC.

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej (Foto: Betaphoto)

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.