subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Pejović: Rukovodstvo „Grijanja“ i osnivač opština Pljevlja da nađu rješenje

Pejović: Rukovodstvo „Grijanja“ i osnivač opština Pljevlja da nađu rješenje

Radnici Grijanja nisu primili zarade 12 mjeseci. Povodom javno iznijetih  zahtjeva i namjera zaposlenih DOO „Grijanje“ Pljevlja da do svojih zarada dođu štrajkom reagovali su iz Sindikalnog povjereništva SSCG Opštine Pljevlja poručujući “da rukovodstvo “Grijanja” zajedno sa predstavnicima radnika, uz učešće i pomoć Opštine Pljevlja, kao osnivača, što prije iznađu rješenje za novonastalu situaciju a na zadovoljstvo svih interesnih strana”.

-Sama činjenica da su zaposleni krajem mjeseca jula primili lični dohodak za septembar 2018. godine te da trenutno zarađuju 12 platu dovoljno govori o položaju u kojem se nalaze radnici Grijanja, zajedno sa svojim porodicama. Smatram da je svaki vid borbe i skretanje pažnje na probleme u kojima se nalaze legitiman, ukoliko će u krajnjem dovesti do rešavanja tih problema, rekao je predsjednik Sindikalnog povjereništva Saveza Sindikata Crne Gore Opštine Pljevlja Ratko Pejović ističući da zaposleni u preduzeću zajedno sa svojim porodicama ne smiju trpjeti posledice nedomaćinskog poslovanja u prethodnom periodu.

Pejović ističe da poštuje odnos rukovodstva DOO „Grijanje“ prema obavezama preuzetim kroz potpisani Sporazum o reprogramu poreskih dugovanja što ga čini rijetkim ako ne i jedinim preduzećem čiji je osnivač Opština sa takvim odnosom.

Pejović poručuje da potrošači tj. korisnici usluga DOO „Grijanje“ koji redovno izmiruju svoje obaveze ne smiju biti žrtve nagomilanih problema a imajući u vidu da je do početka grejne sezone ostalo manje od mjesec dana.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.