četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Penzioneri uz Milatovića

Penzioneri uz Milatovića

Penzioneri uz Milatovića

„Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore”, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću.

Kako se navodi, on za njih simbolizuje vladavinu prava i borbu za pravednu državu i njegove namjere se ne mogu dovesti u pitanje, posebno imajući u vidu iskrivljen sistem vrijednosti u kojem su i  penzioneri bili zanemarivani i držani na rubu egzistencije.  

Podsjećamo, govoreći o statusu penzionera na jednoj od konferencija za medije Milatović je istakao da je status penzionera zabrinjavajući, i već tada najavio da će u okviru svog djelovanja  posebnu pažnju posvetiti rješavanju tog problema kako bi svi penzioneri nakon godina mukotrpnog rada mogli da žive dostojanstveno, a ne da jedva preživljavaju.

Kako je tada navedeno, rješavanje ekonomskog i socijalnog statusa stanovništva u Crnoj Gori je u fokusu programa Pokreta, što govori o namjerama da se ispravi dugogodišnja nepravda prema penzionerima kojoj je po prvi put pažnja posvećena programom “Evropa sad” i to kroz usklađivanja iznosa penzija sa povećanjem minimalnih zarada.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.