sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Penzionerima po 50 eura, slobodan dan zaposlenima u državnim ustanovama i preduzećima, besplatan PCR test

Penzionerima po 50 eura, slobodan dan zaposlenima u državnim ustanovama i preduzećima, besplatan PCR test

Prema novim mjerama svi penzioneri koji se vakcinišu u julu dobiće po 50 eura od države, svi zaposleni u državnoj upravi po jedan slobodan dan, a svi koji su primili rusku ili kinesku vakcinu u cilju putovanja u zemlje gdje ove vakcine nisu verifikovane mogu da odrade besplatan PCR test. Savjet za borbu protiv koronavirusa donio je nove mjere koje će važiti od 2. jula do 16. jula i one podrazumijevaju i:

-Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv koronavirusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, jedna je od mjera koju je donio Savjet za borbu protiv koronavirusa. O načinu ostvarivanja toga prava, javnost će obavijestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

– Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, omogućićemo besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test.

– Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

– Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

– Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa. Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Mjere važe do 16. jula, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DOO „Vodovod“: Obavještenje o prekidu vodosnabdijevanja potrošača

Zbog izvođenja radova na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži, dana 27.09.2022. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.