sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Peticija za plaćanje tehničke vode u gradu

Peticija za plaćanje tehničke vode u gradu

voda 1

Godinama Pljevljaci nisu zadovoljni kvalitetom vode u gradskom području jer se koristi tehnička voda iz akumulacije jezera Otilovići, koja se samo hloriše. Grupa građana pokrenula je 5.marta onlajn peticiju da se u Pljevljima naplaćuje isključivo tehnička voda jer je ispravnost vode u Pljevljima rijetkost, dok se domićinstva vodom za piće snabdijevaju kupovinom ili iz izvora u parku Vodice.
-Zato bi bilo logično da pljevaljski vodovod od građana naplaćuje isključivo tehničku vodu. Cijena vode u Pljevljima iznosi 0,60 € za fizička, odnosno 1,92 € za pravna lica (+ 7 % PDV) i izuzetno je visoka u odnosu na druge sjeverne opštine Crne Gore. Poređenja radi, građani Rožaja plaćaju vodu po cijeni od 0,20 €, Andrijevice 0,21 €, Berana 0,22 €, Plava i Gusinja 0,23 €, Plužina 0,24 €…-navodi su u onlajn peticiji koju vodi Radomir Starčević. Za tri dana prikupljeno je 143 potpisa.
Građani kažu da vodu sa česme odavno ne koristimo, ali je zato najskuplje plaćamo, pa „ako ćemo i dalje vodu za piće sa izvora donositi i jedino tehničku vodu koristiti, red je da jedino nju i plaćamo“.
Zainteresovani građani mogu potpisati peticiju putem sljedećeg linka:

https://www.peticije.online/314016?fbclid=IwAR3kLR0l2TbmaeYonEz33Qzrj6UACK9qHKErwFXQFsCRgxnzcKfRc8erxvw
Opštinsko preduzeće „Vodovod“vrši usluge vodosnabdijevanja a za sanaciju oko 70 odsto gubitaka na gradskoj mreži i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ i izgradnju postroojenja pitke vode Breznica i Bogiševac glavni projektom je planirano blizu 5,6 miliona evra

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.