nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Planirano četiri miliona evra ulaganja u vodosnabdjevanje

Planirano četiri miliona evra ulaganja u vodosnabdjevanje

Opština Pljevlja namjerava da u ovoj godini uloži značajna sredstva u sistem vodosnadbijevanja. Kako je saopštio predsjednik Opštine Rajko Kovačević, plan je da se u ovoj godini uloži oko četiri miliona eura. Novac će biti obezbijeđen iz opštinskog i državnog budžeta, kao i iz donacija.

-Za izgradnju postojenja za preradu pitke vode Bogiševac ove godine je našim budžetom predviđeno 200.000 eura. Izabran je izvođač i plan je da se do kraja ljeta, a ja se nadam i znatno ranije ovaj projekat završi. Za rekonstrukciju postrojenja pitke vode Pliješ obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1.180.144 eura iz državnog budžeta. Urađen je i revidovan glavni projekat, očekujemo raspisivanje tendera za izbor izvođača od strane Uprave za javne radove. Ove godine smo planirali sredstva za postrojenje za preradu pitke vode na Breznici. Visina investicije je oko 1.500.000 eura, u čemu će Vlada Slovenije učestvovati sa 900.000 eura, a ostatak daju Opština i država. Projekat je urađen. Takođe, izvršićemo rekonstrukciju glavnog dovoda iz izvorišta u Potpeću do Pljevalja. Državnim budžetom je opredijeljeno 884.289 eura – naveo je Kovačević, koji je prilikom dolaska na mjesto predsjednika opštine saopštio da će sve uraditi kako bi rješio pitanje vodosnabdijevanja grada, kao i stvaranje uslova za što čistiji vazduh.

Odbornik Socijalističke narodne partije Milovan Gogić tvrdi da je najbolje rješenje da se voda za grad obezbijedi iz akumulacije Otilovići.

-Neophodno je izgraditi fabriku za preradu vode i cio grad snabdjeti jezerskom vodom. Postojeće vodovodne sisteme i izvorišta osloboditi kako bi sela u pljevaljskoj kotlini dobila vodu – kaže Gogić.

Izvor Dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.