utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Planirano smanjenje proizvodnje TE Pljevlja

Planirano smanjenje proizvodnje TE Pljevlja

Vlada je danas donijela Odluku o Energetskom bilansu Crne Gore za narednu godinu kojim je planirano da se više od polovine električne energije proizvede iz hidroelektrana. Dokument obuhvata bilanse električne energije, uglja, nafte, naftnih derivata i biogoriva, Godišnju analizu učešća energije iz obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji energije, kao i mjere za njegovu realizaciju.

Iz Vlade je saopšteno da je u narednoj godini planirana ukupna proizvodnja električne energije u iznosu od 3,6 hiljada gigavat sati (GWh).

Dok je planirana bruto potrošnja 3.117 tako da će planirani suficit, razlika između proizvodnje i potrošnje, za narednu godinu biti 483 GWh- piše u saopštenju

Kako se navodi, u narednoj godini je planirano da se više od polovine električne energije, odnosno oko 51 odsto, proizvede iz hidroelektrana, 37 odsto iz termoelektrane, devet odsto iz vjetroelektrana i tri odsto iz solarnih elektrana.

– Proizvodnja TE Pljevlja za narednu godinu planirana je na iznos od 1.317 GWh, što je manje od procjene ostvarenja u ovoj godini za 12,2 odsto- rekli su iz Vlade.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za rekonstrukciju Omladinske ulice u Pljevljima pola miliona eura

Opština Pljevlja raspisala je tender za prvu i drugu fazu rekonstrukcije Omladinske ulice. Kako je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.