sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Pljevaljska rakija Trnovača osvojila dvije nagrade

Pljevaljska rakija Trnovača osvojila dvije nagrade

Na Žestivalu  – Međunarodnoj manifestaciji prirode i tradicije u Užicu, na kome je učestvovalo više od 100 proizvođača iz Srbije, Crne Gore , Bosne i Hercegovine pljevaljski brend rakija “Trnovača” osvojila je dvije medalje – za rakiju od šljive, sorta „Požegača“ i rakiju od divlje kruške.

U najjačoj konkurenciji destilerija regiona čjji su uzorci rakija ocjenjivani, rakija Trnovača koju proizvode braća Vidoslav i Duško Krvavac iz Pljevalja, predstavljena je po treći put, na Žestivalu koji se održavao od 20 -25.avgusta 2019.godine.

-Cilj Žestivala je da se kroz umjetničke programe, radionice i izložbe promovišu prirodni resursi i kulturno istorijsko nasledje Srbije i zemalja učesnica. Bila je to dobra prilika da se naša opština i proizvod iz pljevaljskog kraja predstavi i promoviše na najbolji način, na prepunom gradskom Trgu, učesnicima festivala, brojnim delegacijama i posjetiocima, rekao je Vidoslav dodajući da su 25. Agusta proizvodjači na 55 štandova na užičkom  trgu predstavili svoje proizvode – voćne rakije, med, suhomesnate proizvode, suvenire i druge proizvode, a predstavili su se i proizvodjači poljoprivredne mehanizacije i druge opreme. Nastupila su kulturno – umjetnička društva, proglašeni najbolji proizvodjači i predstavljena najveća komplet lepinja iz pekare „Šuljaga“.

Festival je završen koncertom Jelene Tomašević.

Pored poznatog pljevaljskog sira, braća Krvavac osvajaju brojne nagrade za proizvodnju rakije a proizvođači meda iz Pljevalja takođe su za svoje proizvode dobili nagrade na prestižnim sajmovima hrane.

Trnovača 19.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Cijene mliječnih proizvoda nastavljaju da rastu: Jogurt poskupio 20 centi

Cijene litarskih jogurta domaćih proizvođača skočile su za preko 20 centi. U ovoj godini su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.