subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevaljska sela i dalje na udaru migranata

Pljevaljska sela i dalje na udaru migranata

Migranti koji žele da se dokopaju zapadnih zemalja konstantno uništavaju i pljačkaju imovinu stanovnika pljevaljskih pograničnih sela koja gravitiraju prema BiH odnosno Republici Srpskoj. Iako je ovaj problem prisutan odavno, provale kuća su postale sve češće i stanovnici ne znaju kako da se izbore sa tim. Dušku Mirkoviću iz sela Metaljka, čija se kuća nalazi na samoj granici sa Bosnom, već deseti put migranti su provalili u kuću i pokrali stvari.

metaljka
selo Metaljka; foto: novosti.rs

 

 

 

 

 

 

 

– Konstantno sam obavještavao nadležne, policiju i javnost, ali sve se vrti ukrug i ništa, ni počinilaca, a što je najgore ni volje niti htjenja da se otkriju – ogorčen je penzionisani policijski inspektor Duško Mirković, koji živi u Baru, a u rodno selo redovno dolazi da održava imanje.

Prema riječima Mirkovića migrante je neko prije tri dana dovezao u selo Buriće, a onda su oni pješke nastavili prema selu Metaljka i dalje prema granici i Opštini Čajniče koja se nalazi u Republici Srpskoj.

– Oni su usred bijela dana otišli do moje kuće i sa šrafcigerima i pajserima odvalili ulazna vrata. Prethodno su polomili prozor na podrumu. Odvalili su dva katanca sa rezama, najvjerovatnije udarcima nogom u vrata, i treću bravu i ušli u hodnik. Zatim su odvalili brave na vratima i ušli u dvije sobe i izvršili premetačinu. Šta su sve odnijeli zasad je nepoznato – kazao je Mirković.

NIJE KRIVIČNO DJELO?

Mirković ističe da nadležni kažu da nema elemenata krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti. Već da je reč o oštećenju tuđe stvari i da ga upućuju da privatno goni N.N. lice, migranta kome ni policija ne može da utvrdi identitet.

izvor: novosti.rs

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Plantaže marihuane niču svuda po Crnoj Gori

Kada je juče Uprava policije saopštila da su njihovi službenici u Pljevljima locirali i pronašli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.