subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevaljska sela muku muče sa internetom i telefonom: Račune plaćaju, signal traže pod kruškom

Pljevaljska sela muku muče sa internetom i telefonom: Račune plaćaju, signal traže pod kruškom

Signal mobilne telefonije je izuzetno loš, a o internetu ne treba ni pričati, kaže predsjednik Mjesne zajednice Bukovica Gligor Topalović.

Stanovnici pljevaljskih sela iako uredno plaćaju račune, tvrde da iz iz svojih kuća nemaju mogućnost da razgovaraju koristeći mobilni telefon, a interneta gotovo da i nemaju. Kažu da su pisali dopise operaterima mobilne telefonije ali situacija se nije popravila.

– Najčešće svako domaćinstvo koristi mobilni telefon tako što članovi porodice znaju pod kojim stablom kruške ili jabuke ima signala, odnosno pored kog kamena ili objekta. U takvim slučajevima telefon se koristi za pozivanje, a poziv se prima samo ako ste na mjestu gdje postoji signal – tvrde mještani pljevaljskih sela od kojih su neka od centra grada udaljena najviše dva i po kilometra.

Signal mobilne telefonije jako je slab na mnogim lokacijama i putnim pravcima u neposrednoj blizini Pljevalja. Oni koji putuju prema Đurđevića Tari, kada naiđu kroz selo Boščinovići ostaće bez signala, a slična je situacija i na putnom pravcu prema Gradcu, gdje ćete ostati bez signala čim prođete prigradsko naselje Židovići. Signal se gubi i na pravcu prema Boljanićima što znači da je pokrivenost izuzetno slaba.

Svi uredno plaćamo račune za mobilni telefon i internet. Nažalost signal mobilne telefonije je izuzetno loš a o internetu ne treba ni pričati, kaže predsjednik Mjesne zajednice Bukovica Gligor Topalović i pojašnjava da on mobilni telefon ne može koristiti u kući i dodaje da je to posebno veliki problem kod staračkih domaćinstava.

Na području Bukovice ima dosta kuća gdje živi starica ili starac i njima je potreban telefon da pozovu komšiju, rodbinu ili Hitnu pomoć. Često oni ne mogu ni da izađu iz kuće da traže mjesto gdje ima signal kako bi pozvali i javili da im treba pomoć – ističe Topalović.

Slična situacija je i Bobovu, gdje jedan dio sela ima izuzetno loš signal. Zaseoci Ograđenica i Slatina imaju nešto bolji signal, jer ga dobijaju sa prostora žabljačke opštine.

– Telefonski signal je loš, a dodatna je nevolja što interneta uopšte nema. U vrijeme korone kada se pohađala onlajn nastava kod nas interneta nije bilo. I sada, usred zime, postoji potreba učenicima za internetom ali to nije moguće – kaže predsjednik MZ Bobovo Dimitrije Jelovac uz apel upućen operaterima da pojačaju signal.

U rudarskom naselju Gradac sada je sutuacija nešto bolja nego prethodnih godina, ali susjedna sela i dalje imaju loš signal mobilne telefonije.

–Na području Glisnice signal je jako loš, a o internetu ne treba ni govoriti – kaže bivši predsjednik MZ Gradac Vojo Vraneš.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Plantaže marihuane niču svuda po Crnoj Gori

Kada je juče Uprava policije saopštila da su njihovi službenici u Pljevljima locirali i pronašli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.