sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA vladici Atanasiju: Za tri godine ste pokazali da ste mudri arhipastir koji brižno upravlja svojim duhovnim stadom

PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA vladici Atanasiju: Za tri godine ste pokazali da ste mudri arhipastir koji brižno upravlja svojim duhovnim stadom

VAŠE PREOSVEŠTENSTVO!!!

MILOSTIVI ARHIPASTIRU!!!

Na današnji dan navršavaju se tri pune godine od kada ste stupili u Tron mileševskih episkopa. U ime pljevaljskog sveštenstva, monaštva i vjernog naroda od srca Vam čestitamo ovu godišnjicu značajnu za cijelu našu Eparhiju.

Molimo se Svetome Savi da vladiku Atanasija, našeg dostojnog duhovnog pastira, utvrdi na tronu slavne Mileševske eparhije i da dugo i zadugo duhovno rukovodi svojom od Boga mu povjerenom pastvom.

Za ove tri godine otkako ste na mileševskom tronu, Vi ste pokazali da ste mudri arhipastir koji brižno upravlja svojim duhovnim stadom i cijelom Eparhijom. Neka Vam Bog podari snage da nas provedete kroz sve ovozemaljske nevolje i stradanja koja su nas zadesila i neokaljene izvedete na Sunce konačne Hristove pobjede.

Hvala Vam što ste ponosno i neumorno sve vrijeme stajali ispred nas u litijama za odbranu naših svetinja i što ste nam svojim vladičanskim žezlom pokazali pravi put u opštem bespuću, a taj isti put osvjetljavali jevanđelskim riječima i očinskim poukama.

Moramo Vam reći da smo duboko pogođeni odlukama crnogorskih vlasti da već pola godine drže zatvoren granični prelaz na Jabuci i tako Vas fizički onemogućavaju da dođete među svoj narod u pljevaljskom kraju koji vas željno iščekuje. Uprkos svim fizičkim zabranama, Vi ste za sve to vrijeme, molitveno i putem savremenih sredstava komunikacije, bili neprestano sa nama i niste dozvolili da se čak ni na momenat osjetimo ostavljeni i zaboravljeni. Posebno nam je drago što ste i u ovim teškim vremenima pokazali da granice među braćom ne postoje i da je Mileševska eparhija jedinstvena i nedjeljiva.

Na kraju vam još jednom čestitamo treću godišnjicu ustoličenja i blagodareći na trudu koji ulažete da sačuvate duhovno jedinstvo Mileševske eparhije – pozdravljamo Vas danas najljepšim srpskim pozdravom: – NE DAMO SVETINJE!

Celivajući Vašu Svetu Desnicu molimo za Vaš uvijek moljeni i izmoljeni arhijerejski blagoslov.

U ime sabora srpskog pravoslavnog naroda pljevaljskog kraja,

PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Haris Đurđević novi načelnik Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“

Kolegijum Uprave policije je, sagledavajući potrebe službe, danas donio odluku o kadrovskim promjenama, saopšteno je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.