subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevaljski umjetnici na likovnoj koloniji u Goraždu

Pljevaljski umjetnici na likovnoj koloniji u Goraždu

Na likovnoj koloniji „Boje prijateljstva“, koja je od 1. do 6. avgusta u Goraždu okupila veliki broj učesnika iz Crne Gore, Švedske i Bosne i Hercegovine, predstavljena su brojna djela, akvareli, slike, skulpture, u okviru XX Internacionalnog festivala prijateljstva.

Na ovogodišnjoj koloniji je učestvovalo 25 umjetnika, od kojih četvoro Pljevljaka Zorica Bajčeta, Belis Pojatić, Denis Nogović, Dragan Milić i Emina Andelija, Pljevljanka koja živi u Švedskoj. Umjetnici iz Pljevalja tradicionalno uzimaju učešće na ovom festivalu, a među izloženim radovima umjetnika sa prošlogodišnjeg saziva izložena su i djela Dragana Milića i Senada Lera Kavazovića.

pljevljaci

Na svečanosti otvaranja izložbe, pred goraždanskom gradskom galerijom, govorili su, uz gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića, prijatelj grada Mustafa Arac, predstavnik turskog grada Kećiorena, slikari, predstavnici folklornih ansambala. Svečanost otvaranja izvedbom kompozicija upotpunila je Anisa Parganlija, student Muzičke akademije u Sarajevu. Slike i skulpture nastala na koloniji tradicionalno su poklonjene gradu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.