ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevlja u ritmu Evrope – utorak, 8. februar, Centar za kulturu Pljevlja

Pljevlja u ritmu Evrope – utorak, 8. februar, Centar za kulturu Pljevlja

Audicija za učešće u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope” održaće se u utorak, 08. februara 2022. godine u JU „Centar za kulturu Pljevlja“ sa početkom u 9.00 časova, saopšteno je nakon održanog sastanka povodom početka realizacije projekta.

Diplomatska dječija manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope”, koja predstavlja najveće dječije muzičko takmičenje u Crnoj Gori i održava se u još 10 zemalja Evrope, namijenjena je takmičarima koji posjeduju vrhunski talenat za pjevanje i ples, a uzrasta su od 12 do 21 godinu.

O samom projektu, njegovim ciljevima i benefitima za opštinu Pljevlja govorila je Sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović. O tehničkim detaljima, planu realizacije  kao i o samoj audiciji govorila je Milica Sekulić, koordinatorka aktivnosti na realizaciji projekta “Crna Gora u ritmu Evrope”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradskih osnovnih i srednjih škola, kulturno – umjetničkih društava i predstavnici plesnih klubova.

Kako je naglašeno, za učešće u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“ djeca i omladina iz Pljevalja prijavljuju se slanjem poruke na instagram nalogu @ritamevrope ili broj telefona 00381606555013 (viber/whatsaap).

Djeca koja se prijavljuju za pjevanje treba da pošalju video ne duži od jednog minuta izvodeći pjesmu po želji bez matrice ili prateće muzike, prethodno se predstavivši imenom i prezimenom, godinom rođenja i gradom iz kojeg dolaze.

Djeca koja se prijavljuju za ples ne šalju video, već samo poruku koja treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Ukoliko djeca iz bilo kojih razloga nijesu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na dan audicije i predstaviti svoj talenat u pjesmi ili plesu.

Odabrani će imati priliku da usavršavaju svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatorku  “Crna Gora u ritmu Evrope” za Opštinu Pljevlja Sekulić Milicu na tel. 069-300-639 ili putem e-maila: milica.sekulic@pljevlja.co.me

Napomena: Učesnici audicije i svi prisutni u prostorijama održavanj, u obavezi su da nose maske za lice i da poštuju fizičku distancu.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Jovana Kotlaja, učenica Gimnazije „Tanasije Pejatović“ učestvuje na međunarodnom takmičenju „Young Reporters for the Environment 2024“

Rad pod nazivom „I ptice na grani su shvatile“, učenice Jovane Kotlaje, osvojio je prvo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.