nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevlja u ritmu Evrope – utorak, 8. februar, Centar za kulturu Pljevlja

Pljevlja u ritmu Evrope – utorak, 8. februar, Centar za kulturu Pljevlja

Audicija za učešće u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope” održaće se u utorak, 08. februara 2022. godine u JU „Centar za kulturu Pljevlja“ sa početkom u 9.00 časova, saopšteno je nakon održanog sastanka povodom početka realizacije projekta.

Diplomatska dječija manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope”, koja predstavlja najveće dječije muzičko takmičenje u Crnoj Gori i održava se u još 10 zemalja Evrope, namijenjena je takmičarima koji posjeduju vrhunski talenat za pjevanje i ples, a uzrasta su od 12 do 21 godinu.

O samom projektu, njegovim ciljevima i benefitima za opštinu Pljevlja govorila je Sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović. O tehničkim detaljima, planu realizacije  kao i o samoj audiciji govorila je Milica Sekulić, koordinatorka aktivnosti na realizaciji projekta “Crna Gora u ritmu Evrope”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradskih osnovnih i srednjih škola, kulturno – umjetničkih društava i predstavnici plesnih klubova.

Kako je naglašeno, za učešće u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“ djeca i omladina iz Pljevalja prijavljuju se slanjem poruke na instagram nalogu @ritamevrope ili broj telefona 00381606555013 (viber/whatsaap).

Djeca koja se prijavljuju za pjevanje treba da pošalju video ne duži od jednog minuta izvodeći pjesmu po želji bez matrice ili prateće muzike, prethodno se predstavivši imenom i prezimenom, godinom rođenja i gradom iz kojeg dolaze.

Djeca koja se prijavljuju za ples ne šalju video, već samo poruku koja treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Ukoliko djeca iz bilo kojih razloga nijesu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na dan audicije i predstaviti svoj talenat u pjesmi ili plesu.

Odabrani će imati priliku da usavršavaju svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatorku  “Crna Gora u ritmu Evrope” za Opštinu Pljevlja Sekulić Milicu na tel. 069-300-639 ili putem e-maila: milica.sekulic@pljevlja.co.me

Napomena: Učesnici audicije i svi prisutni u prostorijama održavanj, u obavezi su da nose maske za lice i da poštuju fizičku distancu.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

dani humora

Nagrada „Mladi Tipar“ Jovanu Zafiroviću

Nagrada „Mladi Tipar“ za ciklus od 10 aforizama, za koju pravo učešća imaju autori do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *