ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljaci na Mundijalu

Pljevljaci na Mundijalu

Na svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje traje od 14. juna do 15. jula, ne samo ljubitelji fudbala, posjetili su Moskvu. Fudbalska groznica je praznik za većinu muške populacije i obavezna tema razgovora. Neki idu korak dalje pa „sreću“ kušaju u kladionicama.

Putem Facebooka dobili smo fotografije Bojana Lončara ispred Hrama Hirsta Spasitelja. Bojan kaže da se ime Pljevalja vidjelo na utakmici Brazil Srbija, na zastavi koju su navijači nosili. Sa njim u Moskvi bili su i Pljevljaci Branko Božović i Danko Stanimirović.

-U Moskvi je bilo nestvarno lijepo. Nešto što može da se doživi samo jednom u životu. Moskva je pokazala svoje pravo lice, grada ljubavi i tolerancije. Sve je proteklo bez ijednog incidenta. Ruski narod gaji nevjerovatnu ljubav prema nama. Na ulici su nas zaustavljali da se slikaju sa našom zastavom, bukvalno su je ljubili i davali podršku srpskoj  reprezentaciji. Ponosni smo što se moglo vidjeti na tribinama da su Pljevljaci bodrili srpski tim – rekao je Lončar.

Takođe smo dobili još fotografija od sugrađana koji su posjetili Moskvu, a koji su puni riječi hvale za gostoprimstvo i dešavanja u trenutnoj prestonici fudbala. Jedina primjedba je na nedostatak vremena da se obiđe ogromno prostranstvu i mogućnosti koje Moskva nudi, pa mladi nisu uspjeli da pogledaju sve znamenitosti ruske prestonice. Poseban doživljaj su bile bijele noći u Moskvoi,  kada sunce zalazi veoma kratko, dan traje skoro 20 sati, kada je u vremenu od 23 do 2 -3 sata ujutru blagi sumrak. Kažu da se svuda čuje pjesma i razdraganost navijača koji bodre svoje timove. Iz bivše SFRJ na prvenstvu su Hrvatska i Srbija, a navijače su imali i iz susjednih država.

Moskva bulevarMoskva cvijećeBijele noći u Moskvi

Moskva rijeka turista

PV na Mundijalu 2018

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.