petak , 12 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljaci oslikali najveću trobojku u Crnoj Gori i krenuli pješke na litiju u Bijelo Polje

Pljevljaci oslikali najveću trobojku u Crnoj Gori i krenuli pješke na litiju u Bijelo Polje

Danas je u Pljevljima oslikana  najveća tobojka u Crnoj Gori na košarkaškom igralištu „Familija“(standardna dimenzija košarkaškog terena je 28x15m )u centru grada  površine  oko 400 kvadrata. Jedan od tridesetak mladića koji su oslikavali trobojku kazao nam je da su iskoristili današnji  divan dan u Pljevljima, pun sunca i plavetnog neba, i da su uljepšali igralište na kome pljevaljska omladina provodi dosta vremena. Ističu da imaju saglasnost svih stanara zgrade, koji su im je i ranije dali za crtanje murala na kome je lik Petra II Petrovića Njegoša.

Na pitanje do kada će oslikavati trobojke mladići odgovaraju: “Dok se ne povuče bezakoni i sramni Zakon o slobodi vjeroispovjesti ”. U Pljevljima je od početka “trobojka revolucije” oslikano oko 20 trobojki, na potpornim zidovima, zidovima zgrada, garažama, ogradama, bilbordima, pa čak I na krovovima. Po nalogu Komunalne policije prekrečene su tri trobojke dok je u Borovici bilbord sa trobojkom uklonjen.

Iz lokalne uprave apelovali su na građane Pljevalja, 29.januara, da se odgovorno, savjesno i revnosno odnose prema javnoj imovini I najavili da će  Komunalna policija Opštine Pljevlja će, kao i do sada postupati u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i nastaviti odlučno da djeluje u cilju zaštite imovine grada od neodgovornih pojedinaca i grupa, a sve sa ciljem obezbjeđenja komunalnog reda.

-Obavještavamo građane da su pripradnici Komunalne policije preduzeli službene radnje i napravili zabilješke o iscrtavanju murala koji nose političke poruke i poruke koje imaju tendenciju negiranja crnogorske suverenosti, te da će isti, u najkraćem roku i u skladu sa zakonom biti uklonjeni sa svih javnih površina u cilju očuvanja javne svojine,navodi se u saopštenju lokane uprave.

foto facebook Veselin Dragaš

FAMILIJA-TROBOJKAFAMILIJA-TROBOJKA 2

Podvig - Na litiju s blagoslovom protojereja stavrofora Borivoja Pantica
Podvig – Na litiju s blagoslovom protojereja stavrofora Borivoja Pantica

 

IMG-d4319a6ed20727d4bd0ffeb7bfc9ef19-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.